cezary_dacyszyn Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 mądrość dżdżownicy która w swym uporze odnalazła sens życia wytrwałość ślimaka który ślad zostawia w każdym swoim trudzie cierpliwość pędraka który bardziej od strusia zagrzebany jest w piasku i mózg któregokolwiek ze zwierząt by wszystko stać się mogło instynktem jedynie a śmierć gdy przyjdzie tylko momentem rozdeptania pod czyimś pantoflem Wolin 10 VII 1999
Jolanta_S. Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 @cezary_dacyszyn czytam bez tytułu. bo z nim jakby tak trochę "bluźnierczy"... wzniosły, co peela ugryzło... nie chciałabym pójść jego śladem, ale czasem się zdarzają te chwile, kiedy trzeba... czasem też mam wrażenie, że ludzie mają tylko instynkt, a zwierzęta opiewają w miłość i rozsądek. zatrzymuje i skłania do refleksji. :)
M_Patriota Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Jako człowiek będąc tym, czym napisałeś. Tego najbardziej bym się bał: "a śmierć gdy przyjdzie tylko momentem rozdeptania pod czyimś pantoflem"
aluna Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 @cezary_dacyszyn Czarku nie zadziwię Twojego myślenia,alee zawsze myślałam jak to jest -rodzimy się , cieszymy z życia, wierzymy w dobro a tu prask i NAS brak , ot tak , tak wygasza się życie: " a śmierć gdy przyjdzie tylko momentem rozdeptania pod czyimś pantoflem" Pozdrawiam! Hania ZABIERAM!
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 odezwę się. Podyskutujemy. Wróciłem Z polski kilka minut temu. Raz zasiane rozterki wracają. Lęki egzystencjalne, wiara. To żuycie to epizod. Ale istotny i decydujący. cZY TRWA 100 lat, czy rodisz się po to aby skonać z głodu oblepiony przez obrzydliwe muchy, to tylko chwila. Bywaj.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Przeczytałem "epitaforum". Mocne, obrazoburcze, gorzkie. To niue krew jest zła, nie męczeństwo, to celebra zboczeńców ugrywających na tej "świętej " krwi kawał sukna dla siebie. To przeraża. Oni życie oddadzą w gazecie , czy TV za guzik z orzełkioem, ale swojego rodaka utopia w łyżce wody. Czarek;))) Gorzkie, ale piszę z serca i z własnych obserwacji. Mieszkam w Niemczech. mam wielu przyjacióół, lkubię się z wieloma Niemcami; nazywaja m,nie "polnische nazi";))) Żartem. Ale szanują. I uwierz mi, że jesteśmy tak zbydlęconym i wykolejonym narodem bez poczucia moralności i przyzwoitości, że biedny, bezbronny Kowalski zyłby lepiej pod Niemcem niż pod rządami rodaka. Przyczyny upadku? Obecnego komuna, wojna. Wcześniejszego? Katolicyzm, spowiedź, kult demonów, niewolnictwo 80 procent narodu. Polska jest taka jak religia katolicka. Brudna, pełna krwi, cierpienia, kłamstwa, grzebiąca w ko9ściach, zwłokach i dorabiająca legnde do każdego zdarzenia. Ale krew Bohaterów była prawdziwa i święta. Wkrótce coś napiszę. Kiedy przeczytasz zrozumiesz. Nie misja;))) Obowiązek względem...hm? Boga, bo w naród polski nie wierzę. Upadlismy.
henryk_bukowski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @Pomyłek_Stokrotny..to zapisz się do nich na forum..i nie zawracaj sobie dupy poezją w polskim wydaniu,a i nam oszczędzisz czytania,swoich ..arcy onanistycznych fantazji.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @henryk_bukowski Jakiś "folksdojcz" ze mnie, co? Wspaniale uratowałeś Honor Polaków!!! Wiesz? Ja do Polski juz nawet niechętnie jeżdzę kiedy widzę ten upadek i upodlenie . Byłbym szczęśliwy gdybym mógł całkowicie olac Polskę, a mój stosunek do Polski nie jest patriotyzmem "polskiego debila". Nier chcę nakręcać złośliwości na necie bo to dobre dla anonimoiwych pederastów. dlatego zignorujmy się.
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. krew bohaterów była prawdziwa i święta - z tym się zgadzam . Z całą resztą też - celebrą złoczyńców jak nazwałeś . O to chodziło w Epitaforum - lepiej bym nie nazwał ... Też mam kilku znajomych w Niemczech ... Inne spojrzenie ... Polska = demagogia , hipokryzja itd ... Nic ponadto ... Ale ponad polityką : wszyscy Polskę kochamy ... Dlaczego ?
henryk_bukowski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @Pomyłek_Stokrotny..jesteś zbyt głupi,by pojąć nawt to co pierdolisz :)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @cezary_dacyszyn Pierwiastek Boga. Potencjał jest. Został skanalizowany w ściek i rynsztok. Świniopasy i brudy są na świeczniku. Z tą miłością trochę skomplikowane;)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @henryk_bukowski nie moge dać ci w ryja, więc proszę odpuiścmy, bo to dziecinada i nie bardzo wypada abyś prostaku biegał ze swoja sraczką po czyimś wątku. przeproś za buractwo i adios
henryk_bukowski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @Pomyłek_Stokrotny..w tych a ryjskich wypowiedziach..czuć nawet smród twojej rodzinnej wiochy:)..wieśniaku :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może to co nie dotyczy wiersza albo czegoś jemu podobnemu na PW ?
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej na PW, Panowie !!!
henryk_bukowski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @cezary_dacyszyn [ komentuj ] [ odpowiedz Pomyłek Stokrotny ] [ cytuj ] [ PW ] [ ignoruj ] [ raport ]
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @cezary_dacyszyn Przepraszam. Dobranoc.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 No dobra, to było w 1999. Teraz też tak myślisz?
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Czaruś, Ty wiesz, czego chcieć. Tak trzymaj. Pozdrówki :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1 dalej brnę przez grzęzawisko 2 staram się nawet na tymże orgu , a co tam ... 3 czekam czekam czekam 4 przejaskrawienie mające na celu podkreślenie odpowiedzialności za ponoszone czyny 5 jeśli przyjdzie mi umrzeć , a jest to możliwe , nie chciałbym w męczarniach Tak , dalej tak myślę :-)
Rekomendowane odpowiedzi