Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 w każdy wtorek, zabieram swoje furie na łódkę trzy siostry - czytam im, Czechowa pojedyncze wersy, o miłości cytuję z pamięci, o śmierci późnym wieczorem, powracamy do domu w którym przez wszystkie okna widać to samo
andrzej_barycz Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 w każdy wtorek, zabieram swoje furie na łódkę Bestiariusz domowy ? :)
maria_bard Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Uporządkowałabym interpunkcję. Szczególnie przecinkowość...:-) Trochę drażni mnie Twój, Krzychu, minimalizm. Przycinasz wierszom poezję, lirykę. Robisz skrótowce intelektualne, zdajesz relację z ruchliwości, a ja - nie czuję ocieplenia;-) Tyle, nie pytaj, o co mi chodzi. Usterkowo wyglądają: miłości, pamięci, śmierci Pozdrowienia. E.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestiariusze to bardzo zajmująca lektura, są bardzo inspirujące, tak jak rosyjska literatura. :)) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Minimalizm być może wynika z pewnego znużenia. Nie pytam. Niestety, zbitka tych "ci" wydaje mi się nieunikniona, wynika prawdopodobnie z powodu mojej indolencji językowej, a może z zamiłowania do powtórzeń podobnych dźwięków w tekście. Pozdrawiam Krzysiek
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Powiem tylko ,że przeczytałem ,a sympatia raczej przez pryzmat "tworów" wcześniejszych. pozdr
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok, rozumiem. Pozdrawiam Krzysiek
Nata_Kruk Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Czytałam "Trzy siostry" Czechowa sto lat temu, fajnie wplotłeś ten motyw w wiersz. "Tekst poboczny", ale sporo mówi... wtorek, jako odskocznia, bo w domu, ze wszystkich okien ten sam widok.. "śmierć".. a w głowie ciągle niespełnienie, być może miłość, skoro o niej cytowanie z pamięci.. tak najkrócej. Pozdrawiam.
paper_doll Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Krzysiu, przywracasz moją wiarę w poezję :) Tylko czemu taka wybiórcza interpunkcja? :) P.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio motyw sióstr dość często docierał do mnie, głównie jako teatralne adaptacje literatury rosyjskiej. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za dobre słowo. Interpunkcja, nie wiem, próbuję. :) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odrobina inteligencji - jakiej? Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi