Magdalena_Blu Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 niedługo majówka linie na mapie krzyżują się z papierem domalowana kreska i woda wpada w zieloną strefę znowu wzgórza wygrały z depresją można założyć czyściec pozycja embrionu i tabletka jak hostia przemiana w automat do życia odgłos kółka napędzanego chomikiem zagłusza sen taki tam o wiośnie panie doktorze piekła nie ma
bazyl_prost Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 cudotwórczosć czy przyzwyczajenie do holokaustu? b. proszę o odpowiedź
Penelope_Coal Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zmęczenie materiału to zwyczajna reakcja na to, co za oknem. Dziwny masz pomysł z tym czyśćcem. Przecież tego rodzaju tabletki przenoszą, zdaje się, jak się utarło, do raju. Napakowują dobrą energią. Ale, co najważniejsze, nie podoba mi się to pogodzenie. Pozdrawiam, Penelope
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Nie wiem o czym są poprzednie wypowiedzi ,ale może mój laptop nie wyświetla wszystkich strof. Kupuję cały.Tak mi zagrał tytuł ze strofami ,że nawet "odgłos kółka napędzanego chomikiem" ( mimo ,że przywołuje śmieszne obrazy ) nie jest przesadzony. pozdr
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Twój tekst bardzo ładnie skomponował się z moim wrażeniem przyjmowania wiosny przez wielu jako odwiecznego antydepresanta, a zarazem zagłuszacza - taki pogodowy materiał zastępczy ;) Zamiast "taki tam o wiośnie" nie dałoby się "o innej wiośnie"? O finale dopowiem, bo na razie myślę ;) Pozdrawiam :)
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Bardzo smutny tekst, a ostatni wers przeczy temu co powyżej niego. To jest właśnie piekło z widokiem na czyściec w postaci wzgórz na horyzoncie.
maria_bard Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Mam bardzo dosłowne skojarzenia z eksperymentem w laboratorium, który tylko niekiedy staje się rzeczywistością. Nie wiem, czy medycyna kiedyś dotrze z depresji do tych zielonych wzgórz, ale na pewno to dochodzenie bywa kosztowne. Czyściec jako stadium przejściowe - ciekawe, gdze może się umiejscowić. Ciekawie jest. Pozdrawiam. E.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam pojęcia, co odpowiedzieć na tak postawione pytanie:) Bo ani jedno ani drugie, ale tłumaczenie wiersza, to trochę jak tłumaczenie dowcipu. Nie wypada:)
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. możliwe, że aura nie sprzyja........................z tekstu, tyle dla mnie Dobre i to:)
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skąd pomysł, że tego rodzaju tabletki przenoszą do raju? Antydepresanty wcale tak nie działają. Wiem, że wiersz jest na krawędzi niedopowiedzeń i być może za mało danych do wyniesienia sensu (staram się szukać przyczyn po swojej stronie), jednak zachęcam do wgryzienia się w tekst. Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazek z chomikiem ma oddawać bezsens działań. Dzięki, Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ma Pan rację, też można tak to odbierać. Tutaj "panie doktorze piekła nie ma" jest wynikiem eksperymentu. Dziękuję za wniknięcie.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiosna jest antydepresantem, dlatego żal, że nawet sen o niej jest zagłuszany, dlatego niech będzie jakakolwiek:) Dzięki:) Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo to miał być eksperyment, tytuł akurat dosłowny, ze szpitalem i całą terapią, czyśćcem. Pozdrawiam również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jakżeby inaczej:)
Nata_Kruk Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 niedługo majówka linie na mapie krzyżują się woda wpada w zieloną strefę znowu wzgórza wygrały z depresją .. :) pozycja embrionu i tabletka jak hostia przemiana w automat do życia zagłusza sen taki tam o wiośnie . . . . dla wielu najgorsza pora roku, ja kocham wiosnę.! Magdaleno, wybacz wybiórcze potraktowanie Twojego "eksperymentu". Pozdrawiam.
Stary_Kredens Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 jak wzgórza wystarczą to po co tabletka pozdrawiam Kredens
andrzej_barycz Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 To dobry tekst, z zupełnie nieprzystającym do treści tytułem. Eksperyment zakłada wolną wolę, sytuację czysto poznawczą, wychodzącą od teorii, a przecież peelka poddaje się sytuacji, jest jej więźniem - chomikiem. Czyściec - tak. Eksperyment - nie. :)
Magdalena_Blu Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ, bardzo proszę traktować sobie:) Wiosna wystawia nas na próbę:) Dzięki. Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa jest wprowadzeniem, skojarzeniem i refleksją peela na temat choroby, refleksją niekoniecznie dosłowną, wręcz sarkastyczną. Pozdrawiam również.
Rekomendowane odpowiedzi