Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 trzeba sprawdzić czy trawa ożyje a na tobie wciąż leży śnieg zamiast roślin otulałem słowa azalie nie będą rosnąć nie zadbałem o twój kochany skrawek bo lato było bardzo słabe jesień także ledwo stała na nogach podchodzę więc ostrożnie biorę wierzbę za gałąź jeszcze nie czuje jej tętna jakby bała się życia po zimie choć miejscami odpuściło do gołej ziemi mimo że wyłonił się zatrzymany obraz przed badaniem kontrolnym słońce prześwietla bezlitośnie w ogrodzie wyszło na jaw wiadro zostawione z zimna obok niepełnego kosza liści zgubiona rękawiczka wysuszona na wiór kurczowo trzyma się kamienia
andrzej_barycz Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Każdy pana kolejny wiersz, to jak spotkanie z kimś bliskim, z kim dobrze jest pogadać, jeszcze lepiej pomilczeć... :)
Wawrzynek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Tadeuszu, aż mi wstyd, że nie potrafię oderwać się od banalnego stwierdzenia : piękne to Twoje pisanie !
maria_bard Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 To wiersz, który należałoby dać jako przykład dyskutantom z forum dyskusyjnego. org. Plastyka, niebanalne pióro, finezja i ...no i co to jest? To jest: Poezja. Zazdroszczę. Cieszę się z Pańskiego bycia w tym dziale. Pozdrawiam. E.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Teraz będą się kłócić ,ale to ja cię pierwszy odkryłem Tadeuszu:) Kolokwialna prośba: wpadaj częściej.Albo nie. Takie wiersze trzeba "spożywać" bez pośpiechu. pozdr
Magdalena_Blu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Porównanie życia do przyrody, niby nie nowość, a bardzo ładnie przedstawione. Dwie ostatnie strofy najbardziej plastyczne.
Nata_Kruk Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Tytuł znajomy, dobry w kontekście wiersza, porównanie zjawisk przyrody do ludzkiego życia, ładnie. Zauważyłam maleńką zmianę, zniknęło jedno "się" i dobrze, pamiętam, że były trzy w śrdkowej zwrotce... mnie by to "wytłustkowano", jako błąd. Puenta z zagubioną rękawiczką, śliczna. Pozdrawiam.
Stary_Kredens Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 liryczny spacer po zimowym ogrodzie"choć miejscami odpuściło do gołej ziemi mimo że wyłonił się zatrzymany obraz" dla mnie niejasne zwłaszcza z użyciem słowa "mimo" szczególny klimat przez nagromadzenie szczegółów i zatrzymywanie się nad nimi , to daje poczucie realności bez szkody dla liryzmu jak u Leśmiana w "Malinowym chruśniaku" Pozdrawiam Kredens
Hazra_ Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 mysle, ze bede jak ta rekawiczka, bo ta "kurczowosc" ogarnia mnie wlasnie..;) serdecznosci, H.
Espena_Sway Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Piękna impresja. Pozdrawiam, K.
hubertk Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 w ogrodzie wyszło na jaw wiadro zostawione z zimna obok niepełnego kosza liści zgubiona rękawiczka wysuszona na wiór :)
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Bardzo dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi