Oxyvia Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Fajne. Klimatyczne. Sentymentalny więzień. Są tacy, wiem. A skąd znasz grypserę? :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 grypsera jak się patrzy i tylko te wolne myśli o które dziś trudno poza klatką pozdrawiam Jacek
Roklin Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zagadnienie kompletnie mi nieznane, tym niemniej przeczytałem z zaciekawieniem. Tak, wolne myśli sprawiają, że nawet w celi człowiek może być wolny. Stąd też myślę, że przekaz jest bardziej uniwersalny i dotyczyć może ludzi, którzy w świecie pełnym pułapek zgubili drogę. Dobry, ciekawy wiersz, w sam raz na wieczór. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ot, żeby podać przykład: http://www.poezja.org/wiersz,2,137356.html CO TO SIĘ POROBIŁO?! ZNIKNĘŁO FORUM ZET!!! :))) a po kliknięciu powyższego linka i następnie odnośnika powyżej 'Dział dla wprawnych poetów', wszystkie nasze wiersze są w ZETce :))))
Oxyvia Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 W dodatku ten sam wpis z tymi samymi cytatami pojawił się pod wieloma wierszami tutaj. Ciekawe czary-mary, zaiste. :)
Magdalena_Blu Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Dobry kawałek poezji, sprawne i z ciekawą puentą, no i przedstawiony rozkład więziennego dnia. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Mgdaleno, jeśli przypadło w takiej formie, cieszę się. Dziękuję za dobre słówko.. :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Malarzu, owszem, cytowanie całych dialogów wkurza, można wybrać "potrzebny" fragment, ale przy kilku postach z rzędu, też trzeba się nieźle namachać myszką i wtedy... wygodniej cytować. Są różne więzienia, o zaostrzonym rygorze, tradycyjne, są areszty śledcze, gdzie też odsiadują kary i tam, wolno mieć szlugi, ale to nadal "klatka". Spróbowałam wejść z skórę więźnia, ale delikatnie... jeżeli zaciekawiło, cieszę się. Tłumaczenie grypsy, skasowałam. Dziękuję za zatrzymanie.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że tak odbierasz. Sentymentalny więzień... może, a może nowicjusz chłonie "nowe życie". Czy znam "ten" język.? nie, że znam, ale trochę dokumentów więziennych widziałam... Filmów też jest niemało w tym temacie. Oxyvio, dziekuję za wizytę.. :)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, to tylko cząstka, a pomysł już dawno kołatał mi w głowie, właśnie jako "klatka". Myśli zawsze są wolne, jak nie.. ;) Dziekuję Ci, pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roklinie, można i tak sobie tłumaczyć, choć "pod celą", trudno poczuć się naprawdę wolnym... Miło czytać, że zaciekawiło.. :) Dziękuję, pozdrawiam.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Natko, Wiersz...dzwny. Zaskakuje tematyką. Trudno mi oceniać w kategorii dobry, zły, ale jako opowiastka "spod celi" jest napisana trafnie, krótko i charakterystycznie. Dla mnie oprócz narracji rzetelnej ,poetyckie są te marzenia ze szlugów no i wolność w myslach. Ciekawa opowieść tak jak i egzoytyczna tematyka. Pozdrawiam Lilka
lena2_ Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 ciekawie i powiedziałabym... ze znawstwem napisane:):) pozdrawiam:):)
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Wyszło nieźle :) Może przysłuchiwałaś się jakiejś grupie po odsiadce, albo czytałaś książkę, obejrzałaś film... w każdym razie wiersz bliski prawdy. Serdeczności :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Ciekawy wiersz, żywot skazańca, monotonia dnia codziennego, trochę tej grypserki obiło mi się o uszy w młodzieńczych latach koledzy popisywali się a "git wafel" budził uznanie wśród rówieśników. Serdeczności Krysiu:)
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lila, fajnie, że obrazek wg Ciebie trafny, że dostrzegłaś "miłą nutkę" w dymku... a czy dziwny.? buu.. nieco inny, bo "spod celi".. ;) Dziękuję że zajrzałaś do "klatki". Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 "lena2... ciekawie i powiedziałabym... ze znawstwem napisane:) pozdrawiam:):)" "Dawid Rt... a ja pochwalę wiersz za formę :)"leno... cieszę się, że zaciekawiło.. :)Dawidzie... dzięki za upodobanie formy.. :) Dziękuję za zajrzenie, pozdrawiam Was.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, super, że dla Ciebie nieźle. Może, może.. wszystkiego po troszku, a czy bliski "tej" prawdy, cząstka na pewno jest. Dzięki.. :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Git wafel pod celą, to dobra "rzecz", a sam język/grypsa "znana" jest wielu ludziom choćby ze słyszenia. Miło czytać, że taki obrazek zaciekawił.. :) Bolku, dziękuję za post, serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi