PaULA-nowa Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 czuję respekt i szacunek czapkę z głowy więc zdejmuję przed wszystkimi tymi którzy mają talent, rozum duży przez co szczyty osiągają które dobry byt im dają
Oxyvia Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Lecz niestety częściej bywa, że ta mądrość - ta prawdziwa - i bezdyskusyjny talent - nie są w cenie, są deptane.
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 no a ci co na świeczniku nie różnią się od nas niczym są tak samo jak my mali tylko ich wypromowali jednak zawsze ważny człowiek przed nim zdejmę czapkę z głowy :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Chyba, że chodzi o polityków??? Pozdrawiam :)
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz Ty rację droga Oxi, ale bywają wybitne jednostki, gdzie talent, czy też rozum wybronią ich i wywindują na samą górę i przed takim czapka z głowy. Dziękuję za czas dla mojego wierszyka i refleksję nad nim. Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz Ty rację też Sylwestrze, ale wydaje mi się, że na tzw. świeczniku często są Ci którzy cechują się sprytem i cwaniactwem, a w wierszyku chodzi chyba bardziej o jednostki wybitne. Dziękuję za poczytanie i wierszyk:) Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, politycy to spryciarze i cwane lisy, ciężko doszukiwać się w nich talentu, czy też rozumu. Dziękuję za odwiedziny, miło mi. Pozdrawiam serdecznie:)))
aluna Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 I rozdziobią resztki z plewi, kto nie wierzy ,ten się zdziwi! Czapki z głowy znów zdejmiemy, i się w słońcu ogrzejemy! Pozdrawiam! Hania
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz Ty rację droga Oxi, ale bywają wybitne jednostki, gdzie talent, czy też rozum wybronią ich i wywindują na samą górę i przed takim czapka z głowy. Dziękuję za czas dla mojego wierszyka i refleksję nad nim. Pozdrawiam serdecznie:))) Bywa. Niektórzy mają mądrość, talent, umiejętności, wiedzę, wiarę w siebie, siłę przebicia, znajomości i jeszcze wielkie szczęście. :) Dlatego nie poddawajmy się nigdy:Żeby coś się mogło zdarzyć, trzeba marzyć, marzyć, marzyć... (Oczywiście J. Kofta). Niestety, większość ludzi utalentowanych i mądrych nigdy sie nie wybija i nie rozwija tak, jak by mogła. Natura jest bardzo rozrzutna, tworzy mnóstwo dóbr na zmarnowanie, na zapas.
zbyszko Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 bo najczęściej to niestety i nie widać na to rady bardziej cenne niż zalety są koneksje i układy
maria_bard Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 To tekścik o niczym i w niezbyt atrakcyjnym wydaniu. A jakby tak coś od siebie, odrobinkę wglądu, zamyślenia, bez banału? Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Paula, zostawiam przepis na niezakalcowe wiersze, spróbuj :) kilka zdań wsyp do miksera każde wybierz z innej książki dolej wody i spójników dobrze pomiel nawet podpis pozbądź się wszelakich rymów i foremki zardzewiałej z rymem już się nie upiecze co najwyżej gniot zakalec jak ostygnie trzeba metki by nikt nie pomylił z chałą dumnej nazwy żeby prozą zbytnio nie zalatywało górnej półki na regale król jest nagi kto chce słuchać jaka moda taki przepis wiersza pod tytułem klucha
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Haniu za wierszyk. Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz Ty rację droga Oxi, ale bywają wybitne jednostki, gdzie talent, czy też rozum wybronią ich i wywindują na samą górę i przed takim czapka z głowy. Dziękuję za czas dla mojego wierszyka i refleksję nad nim. Pozdrawiam serdecznie:))) Bywa. Niektórzy mają mądrość, talent, umiejętności, wiedzę, wiarę w siebie, siłę przebicia, znajomości i jeszcze wielkie szczęście. :) Dlatego nie poddawajmy się nigdy:Żeby coś się mogło zdarzyć, trzeba marzyć, marzyć, marzyć... (Oczywiście J. Kofta). Niestety, większość ludzi utalentowanych i mądrych nigdy sie nie wybija i nie rozwija tak, jak by mogła. Natura jest bardzo rozrzutna, tworzy mnóstwo dóbr na zmarnowanie, na zapas. Bardzo mądrze rzekłaś Oxi, masz rację do talentu i rozumu, trzeba dodać również innego typu składniki, jednym z ważniejszych jest chyba szczęście, może wiara która czyni cuda, lecz nie zawsze jej się uda:) Odbierałam ten wierszyk, jako mały hołd dla talentu i mądrości, więc cieszy mnie, że każdy widzi ten temat inaczej . Pozdrawiam cieplutko:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Zbyszku, bardzo się cieszę, że podzieliłeś się swoim zdaniem na temat wierszyka. Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Mario, że jednak mimo wszystko czytasz. Życie jest banalne, a moja wena uparła się pokazywać, jak bardzo. Pozdrawiam:)))
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alu, rozumiem, że wyszła klucha:) Dziękuję za przepis, ciężko go będzie wdrożyć, bo ja nie mogę nic od siebie, tak mi się układa, więc tak zapisuję. Wiem, że się znasz, wiem tez, że to co mi się układa, nie jest wysokich lotów, ale wierz mi staram się jak mogę:) Pozdrawiam serdecznie:)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ej, Paula, nie napisałam, że Tobie wyszła klucha. Powiem Ci o swoim pisaniu. Na początku, myślałam, że wiersz rymowany musi mieć rymy, no i to wystarczy. A rodzaje rymów - nigdy o tym nie słyszałam. Potem, doszło, że ma mieć jakiś rytm, na który składa się liczenie sylab. Następnie czepili się średniówki, akcentów, metafor dopełniaczowych, nadmiaru zaimków i ich skróconych form, meczenia i tweczenia (me, twe itp) i jeszcze tylu rzeczy, że teraz jak mam napisać, boję się w ogóle zacząć :) Trzymaj się pióra :)
PaULA-nowa Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ej, Paula, nie napisałam, że Tobie wyszła klucha. Powiem Ci o swoim pisaniu. Na początku, myślałam, że wiersz rymowany musi mieć rymy, no i to wystarczy. A rodzaje rymów - nigdy o tym nie słyszałam. Potem, doszło, że ma mieć jakiś rytm, na który składa się liczenie sylab. Następnie czepili się średniówki, akcentów, metafor dopełniaczowych, nadmiaru zaimków i ich skróconych form, meczenia i tweczenia (me, twe itp) i jeszcze tylu rzeczy, że teraz jak mam napisać, boję się w ogóle zacząć :) Trzymaj się pióra :) To się cieszę Alu, że to tylko przepis:) Wiem, wiem jak to jest z tym pisaniem, już mi się wydaje , że coś wiem, a za chwile domek z kart znowu się przewraca, ale się nie poddaję:) Pozdrawiam i pióra się trzymać będę, żeby nie wiem co:))))
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Każdemu wychodzi "coś" raz lepiej, raz gorzej. Kto lubi pisać, będzie to robił coraz lepiej. Pewnie większość z nas zadowoli samo pisanie, ale od czasu do czasu rodzą się talenty i każdy może się nim kiedyś okazać. Żeby się przekonać, trzeba czasu pracy i pasji. A Ty pasję już masz! Życzę sukcesów, serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi