NowyVega_NowyVega Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 durnego wołodźki nie wpuszczano do świątyni bo usmolonym pazurem rozdłubywał obrazy szukając żywego oka z racji niewyedukowania wynikającej z przygłupstwa zatrudniony jako parobek przy wypasie bydła zdziecinniał nikt poza nim nie wierzył w poranne objawienia słońc namoczonych w mleku unoszonych na czubkach krowich rogów bo czyż można dać wiarę w świadectwo komuś kto spuszcza gacie do kolan gdy się chce wysikać i zna smak pozłoty z ikon
maria_bard Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 a gdyby troszkę tak... durnego wołodźki nie wpuszczano do świątyni bo usmolonym pazurem rozdłubywał obrazy szukając żywego oka z racji niewyedukowania wynikającej z przygłupstwa zatrudniony jako parobek przy wypasie bydła znaiwniał i nikt poza nim nie wierzył w poranne objawienia słońc namoczonych w mleku zatkniętych na czubkach krowich rogów bo czyż można dać wiarę świadectwu kogoś kto spuszcza gacie do kolan gdy chce się wysikać i zna smak pozłoty z ikon Odrobinkę zmieniłam, ale wiersz upodobałam sobie szczególnie. Gratuluję. Oryginalny, wymagający. Bardzo dobry. Pozdrawiam. E.
NowyVega_NowyVega Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za podpowiedź Teraz myśl jest domknięta To tekst bardzo świeży bo z wczoraj i przeszedł już ze dwie czy trzy poprawki Ale już chyba zostanie w tej wersji bo jeszcze co przedobrzę (Jeżeli mogę to zabieram z Twoją poprawką -znaiwniał- co do zamiany -unoszonych- na -zatkniętych- wolałbym pozostać na tych -unoszonych-) Dzięki za konstruktywny wgląd Cieszy mnie że ,,trafił,, Również pozdrawiam. S.
Nata_Kruk Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W II- giej, wynikającego, odnoszę do.. niewyedukowania.. a nie do, racji. Sugestie, jw. a wiersz, naprawdę fajny. Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Vego, "trafił" - bo to dobry tekst. Po korekcie - jest Ok! Cieplutko, Para:)
NowyVega_NowyVega Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nata Kruk Dzięki za rozbiór tekstu i cenne wskazania - wykorzystałem stanisław prawecki dzięki za zainteresowanie i wniknięcie Anna Para Zdarzyło mi się jak tej ślepej :))) Dzięki za odwiedziny
NowyVega_NowyVega Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
andrzej_barycz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 z racji niewyedukowania wynikającego z przygłupstwa zatrudniony jako parobek przy wypasie bydła zdziecinniał Po cóż ten opisowy elaborat ? "Durny wołodźko", to figura uniwersalna, określenie pełne, krwiste i esencjonalne, wszystko co ponad, wylewa się z wiersza. Świetne.
NowyVega_NowyVega Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za szerokie wejrzenie w tekst jest to twór bardzo świeży i musi we mnie dojrzeć na tu i teraz ta wyłuskana przez Ciebie oczywistość wydaje mi się potrzebnym wypełnieniem tekstu usunięcie jej jakoś wysuszy wiersz (tak to widzę tu i teraz) jako autor muszę poczekać nabrać dystansu a sam tekst musi się uleżeć dziękuję za cenne wskazówki wezmę pod uwagę pozdrawiam
marek_miros Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Bardzo dobry wiersz. Ostatnie wersy zawierają dużo treści. Przekaz prosty. Słowem: Gratulacje MM
Kajus Gerdy Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 dobry, co dalej z nim to już wola autora
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 nie będę oryginalny :), bardzo dobry wiersz, w moim odbiorze. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Bachencja_S. Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 "nikt poza nim nie wierzył w poranne objawienia słońc namoczonych w mleku unoszonych na czubkach krowich rogów" Proszę nie zmieniać niczego chociaż tu..... :) Co do uwag. Jest coś "ciężkiego" w zdaniu "zatrudniony jako parobek przy wypasie bydła".... Może coś się da zrobić z tym? Ja nie mam pojęcia, co.... Mam przed oczami impresjonistyczny obraz tych krów, majaczących w mleczno-miodowej mgle... Trudno się skupić na czym innym. ;)
Anna_Myszkin Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Trafił i wzruszył. Myślę sobie, że właśnie z poronionej "racji", czyli z "przygłupstwa" władz, wynikało niewyedukowanie, więc zostawiłabym w tej postaci. Pozdrawiam :)
Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Podoba mi się oryginalny turpizm:)
Rekomendowane odpowiedzi