Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 któregoś dnia jaśnisty szlag trafił gospodarkę rynkową rozpieprzył banki fundusze i konsorcja pogonił demokrację i zamknął mordę wolnemu słowu każdy dostał pracę dużo i po równo kasy kartki na wódkę ogórki i kartofle przydział na rower skierowanie na wczasy miejsce na liście po telewizor i po nocne pantofle natychmiast podskoczył przyrost naturalny afery stały się dobre i niewidzialne przybyło nienaruszalnych znikły z głów jarmółki fajnie się porobiło-tylko puste półki CDN.
Jolanta_S. Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no fajnie - muszę przetrawić ten wiersz po trzeźwemu, dzisiaj nie dam rady miałam udane popołudnie i wieczór - świętujemy kolejną zbiorową wystawę... puste półki... przyrost naturalny... chyba nie brzmi optymistycznie? wódka to jeszcze - bimber w domu, ale ogórki na kartki to już przesada ;) cenzurka na wszystko :( zapomniałeś o akcyzie... buziole dla Ciebie Stefanie
WiJa Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Po co sobie robić nadzieję. Chociażby się chciało tak skończyć, a przynajmniej lepiej tak, niż (mieć) to co jest. Oczywiście, że są wyjątki i jest spuszczona zasłona milczenia. Pozdrawiam
aluna Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Stefanie przypomniałeś jak było , a tak było i więcej ! Tylko młode pokolenie myśli ,że to bajki ! Dobry tekst! Poczekam z niecierpliwością na CDN.! Pozdrawiam ! Ja
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. WiJa. Pzdr, albo nawet CCC.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będzie CDN na wesoło, bo smutno jest na ORGu. Pzdr.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no fajnie - muszę przetrawić ten wiersz po trzeźwemu, dzisiaj nie dam rady miałam udane popołudnie i wieczór - świętujemy kolejną zbiorową wystawę... puste półki... przyrost naturalny... chyba nie brzmi optymistycznie? wódka to jeszcze - bimber w domu, ale ogórki na kartki to już przesada ;) cenzurka na wszystko :( zapomniałeś o akcyzie... buziole dla Ciebie Stefanie a ja chcę Jole bez koszole wiele boziole bez majtole ale jak Jole męża wole to ja poezję wypier....
Jolanta_S. Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no fajnie - muszę przetrawić ten wiersz po trzeźwemu, dzisiaj nie dam rady miałam udane popołudnie i wieczór - świętujemy kolejną zbiorową wystawę... puste półki... przyrost naturalny... chyba nie brzmi optymistycznie? wódka to jeszcze - bimber w domu, ale ogórki na kartki to już przesada ;) cenzurka na wszystko :( zapomniałeś o akcyzie... buziole dla Ciebie Stefanie a ja chcę Jole bez koszole wiele boziole bez majtole ale jak Jole męża wole to ja poezję wypier.... poleciałeś po rymach aż ciarki mnie przeszły nie krzywdź poezji ona niczemu winna
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Sorki Jole. CCC.
Jolanta_S. Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pisałam tylko, że się deformuje mój obraz poetycki... :)*
aluna Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będzie CDN na wesoło, bo smutno jest na ORGu. Pzdr. Masz rację Stefanie , smutek goni smutek a do tego za oknem deszczowo, zimno i ciemno,,,,brrrrr strach się bać ! Czas na ciepełko ...choć w duszy! Pozdrawiam! Ja
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będzie CDN na wesoło, bo smutno jest na ORGu. Pzdr. Masz rację Stefanie , smutek goni smutek a do tego za oknem deszczowo, zimno i ciemno,,,,brrrrr strach się bać ! Czas na ciepełko ...choć w duszy! Pozdrawiam! Ja Pisz na wesoło Alunko. Pzdr. Dz.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pisałam tylko, że się deformuje mój obraz poetycki... :)* Nie zmieniaj obrazu tak ot. Wesel się. CCC.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie - czekam - z wielką niecierpliwością. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Dobra lekcja historii. Teraz też narzekamy na konserwanty i chińskie produkty . PozdrawiaM.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Marlett. Pzdr.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O poczuciu przemian w narracji trzecioosobowej. Coś za coś, coś po czymś w aspekcie chociażby dziejowych transformacji. Liryczność za humor, humor za liryką, a wszystko poetycko, kosztem obiektywizmu, a może przez niego. Jarmułki z głów! Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O poczuciu przemian w narracji trzecioosobowej. Coś za coś, coś po czymś w aspekcie chociażby dziejowych transformacji. Liryczność za humor, humor za liryką, a wszystko poetycko, kosztem obiektywizmu, a może przez niego. Jarmułki z głów! Pozdrawiam. Sam nie wiem jak to jest z tymi jarmó(u)łkami. Dz. za koment. Pzdr. serd.
Rekomendowane odpowiedzi