cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 roztoczyłem ci eden pestka po pestce karmiłem owocem chłonęłaś pieściłem wizją w zamian obnażyłaś wszystkie żebra nie żałowałaś skóry ani jelit jak ja zapragnęłaś władzy wszystkie diabły świata są takie same uwierz Świnoujście 17 IX 2012 * wirtualny człowiek , uwodziciel ...
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Wiersz o toksycznej więzi, w której nie gra harmonia uczuć. Wieczna rywalizacja a przy tym naiwne posunięcia "obnażającej się" dziewczyny - diablicy powodują "czas przeszły" w wyznaniu "uwodziciela". Podejmujesz ważny temat. Dobry wiersz, Cezarku. Pozdrawiam, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Nie wiadomo, kto tu bardziej robi za diabła i peel chyba sam to daje pod rozważenie w zakończeniu. On, diabelsko roztacza przed nią eden, bo diabelnie czegoś od niej chce. Ona, diablicą zwana, obnaża się aż do kości, co chce w zamian?? Wszyscy przychodzimy na świat diabłami. A co jeszcze zobaczyłam w wierszu? Potężną dawkę dusznego, perwersyjnego seksu, aż po jelita. Uff... Już jestem fanką wiersza. Pozdrawiam, Cezary :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 A! Niechcący do tytułu wskoczyła mi litera "w", przed drugim wyrazem ;)))
Lilka_Laszczyk Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Ja to troszkę inaczej interpretuje niż moje poprzedniczki. Obiecanki, wizje a w zamian tylko zewętrzne podarowania. Ani jedna, ani druga strona nie chce nic z siebie dać więcej. Nie chce do siebie dopuścic bliżej. Walka o wladzę w związku, kiedy walczą dwie równie silne osoby. Konkluzja peela ...jesteśmy siebie warci. Podoba mi sie zwięzłość i dosadność wiersza Pozdrawiam Cezary Lilka
maria_bard Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 To jest wiersz o czarowaniu. To jest wiersz o oczarowaniu. To jest wiersz o remisowej walce o dominację. Na skutek tych "czarów". :-) Czy takie walki się przegrywa? Tak. Świetny wiersz. Pozdrawiam. E.
Anna_Myszkin Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Nie biorę, jeśli miało być uniwersalnie o kobiecie i mężczyźnie, ale jeśli o niektórych układach, to z przyjemnością czytam. Pozdrawiam, z życzeniami następnych, przynajmniej tak samo dobrych :)
teresa943 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 dobry wiersz Czarku serdecznie pozdrawiam :) Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciepło , ciepło , Para wie gorąco ... :-) Bo dobrze czytasz między wierszami ( poprzednimi ) ... Istotny jest fakt , że gość w tym przypadku okazuje się naprawdę wirtualny - jeżeli nie zmienię koncepcji , to Robin Zwood II jako następny może dużo dopowiedzieć :-) Pozdrawiam serdecznie , C :-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ze wszystkim zgadzam się jak sam Belzebub , ale z tym seksem ??? Nawet przez myśl nie przemkło , o ! Zapraszam do następnego , myślę , że dopowie co nieco ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmmm ... Intencje i zmysły jednak trochę inne :-) Ale dziękuję za ślad i interpretację - taka też może być słuszna ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tę walkę ta druga strona gorzko przegrała . Ta walka to roztoczona nadzieja , którą zdesperowana strona potrafiła żyć od piątej rano ... Pozdrawiam , C :-)
Nata_Kruk Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Emocje, może nieco bezsilności, ale także złość wylewają się z wnętrza peela. .."jak ja zapragnęłaś władzy.. to prawie "podział" win i tuż za tym... .."wszystkie diabły świata są takie same".. zgadzam się z tym. Najgorsze jest to, że ktoś nie dostrzega ofiarowanych owoców. Tak poczytało mi się Czarku i podoba się. Pozdrawiam... :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o układach ( wirtualnych ) między kobietą (nieświadomą ) , a mężczyzną ( świadomym ) . On się trochę jakby mści za układ realny , który między nimi istniał , a którym ona pogardziła i bezceremonialnie zniszczyła . Serdeczni , C :-)
Sztacheta Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Nie wiem czy to raj być karmioną pestką po pestce - widocznie urok uwodziciela musiał być bardzo silny. Wiersz mnie zaciekawił. Sztacheta
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;-)))))))))) Robin miał za zadanie wywołać podobny stan u osoby po drugiej stronie światłowzwodu :-))))
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 ..... roztoczyłem ci eden pestka po pestce chłonęłaś pieściłem w zamian nie żałowałaś skóry ani jelit pragnęłaś władzy ...nie znoszę wcinania się w cudze teksty...ale ten akurat tak przeczytałam...i tak rozumiem.... dobry zaczyn.... ale moje zdanie...całkiem nieobiektywne jest ;-)))) ....pozdrawiam . agn.
Bajadera Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 soczysta treść w kolorze granatu. smaczna. pozdr/
Rekomendowane odpowiedzi