teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 uwikłany w zależność ulegasz żądzom rzekomo najbliższych z daleka twój tchórz wyłazi ze skóry tylko dla nich choć tu i teraz płonę widzisz tylko własny czubek nosa ale nie drżyj anioł nie wystawia faktury za miłość przegraną wypłacisz sam sobie
aluna Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Krusiu już czytałam wiersz, potrafisz krótko , bez ogródek wydeptać swoje ścieżki!I tak trzymaj(m)! Serdecznie! Ja +
Anna_Myszkin Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Dotykasz niełatwego wątku, Krysiu, ale gorycz peelki, (moim skromnym zdaniem), zyskałaby na autentyczności bez groźby w ostatnich dwóch wersach. Wybacz, ale ulubiłam "obciachany": "uwikłany w zależność ulegasz żądzom rzekomo najbliższych z daleka twój tchórz wyłazi ze skóry choć moja płonie nie drżyj miłość nie wystawia faktury" I przepraszam, jeśli za bardzo wcisnęłam się między liryczne nuty. Pozdrawiam :)
Janusz_Ork Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Krysiu, masz rację. Czasem człowiek wyłazi ze skóry, a i tak niczego nie potrafi zmienić. A najtrudniejsze jest pogodzenie się z faktem, że ktoś za nas podjął decyzję. Stąd może ta groźba w puencie. Ale Anna ma rację, takie wersy-groźby nie dodają wierszowi splendoru. Pozdrawiam serdecznie. J.
teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, pamiętam, że czytałaś z pozytywnym odbiorem w Warsztacie. Teraz znowu jesteś! Dziękuję pięknie i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, jestem nieco zdziwiona...w/g mnie nie ma tu żadnej groźby, wręcz przeciwnie - peelka stwierdza: "anioł nie wystawia faktury za miłość "... ostatnie wersy są ostrzeżeniem - przed konsekwencją złych czynów nie uciekniemy, wcześniej czy później "zapłacimy" z własnej kieszeni (jak to w życiu). Twoje "okrojenie" zmienia zamysł ale dziękuję za przemyślenia i serdecznie pozdrawiam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Januszu, masz rację. Nieraz niczego nie możemy zmienić, choćbyśmy chcieli, bo ktoś inny nie chce. Na nic prośby i groźby. Jednak czasem warto ostrzec przed konsekwencjami, szczególnie takie "lelum polelum", które nie myśli dalekowzrocznie: choć peelka uspokaja, że "nie wystawi faktury", to ostrzega (nie grozi!), że i tak będzie kiedyś musiał rozliczyć się ... z losem. Gdzie tu groźba? I czy w ogóle anioły (dobro) grożą? Raczej nie ... Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
aluna Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, pamiętam, że czytałaś z pozytywnym odbiorem w Warsztacie. Teraz znowu jesteś! Dziękuję pięknie i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Krysiu jak mozna nie pamiętac Twoich wierszy, przecież wiesz ,ze czytam Ciebie , cenię Twoje pisanie , i wiersze , (nie wcałości )ale znam na pamięć, tytuły także!Serdeczności nigdy dość, kto zna życie wie jak umyka ,,, Pozdrawiam ! Hania
NOWA Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Prawdziwe lelum polelum jeśli widzi tylko swój czubek nosa. A życie samo wystawia rachunki, bez naszego udziału. Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, pamiętam, że czytałaś z pozytywnym odbiorem w Warsztacie. Teraz znowu jesteś! Dziękuję pięknie i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Krysiu jak mozna nie pamiętac Twoich wierszy, przecież wiesz ,ze czytam Ciebie , cenię Twoje pisanie , i wiersze , (nie wcałości )ale znam na pamięć, tytuły także!Serdeczności nigdy dość, kto zna życie wie jak umyka ,,, Pozdrawiam ! Hania Dla takich Czytelników warto dzielić się doświadczeniem, więc piszę o... człowieku tak po prostu a Ty to umiesz wykorzystać dla siebie:) cieszę się, że znajdujesz to, co najważniejsze... Pięknie dziękuję, Haniu! Serdecznie pozdrawiam uśmiechem :))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. otóż to! wyczytałaś sedno! bardzo dziękuję, NOWO i cieplutko pozdrawiam :)))) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 zostawiłem plusika :) pozdrawiam Krysiu :)
Judyt Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 temacik bardzo przyjemny, jednak te wersy-podziały jakoś do mnie nie przemawiają, łamie tekst, a raczej Czytelnik sam sobie zrobi przecinki- taka mała uwaga, J.
teresa943 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję, Sylwku :) cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż, Judytko, są różne warsztaty, Czytelnik ma swoje ulubione...ważne, że "temacik" przypadł :) dziękuję Judyt, że zajrzałaś i serdecznie pozdrawiam :) Krysia
lena2_ Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 do mnie przemawia...zwłaszcza puenta, to nie groźba, ale konsekwencja:)pozdrawiam Krysiu:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Biorę w całości. Oryginalny tytuł :) Pozdrawiam ciepło :)
teresa943 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, Leno, że "przemawia" :) dziękuję i serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne dzięki, Alicjo :) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi