Kraft_ Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 w dzień oczyszczenia wstaję tak nieporadnie drogowskaz już nie prowadzi ku obłokom chwile zatracone a przede mną stoi wino ostatnio we śnie a może i na jawie już nie pamiętam po drodze do samotnego nieba spotkałem duszę była moja ale nie była aniołem jednak powiedziała że nadal są perspektywyJesus Bleibet Maine Freude ( J. S. Bach)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 W pierwszej jakby się inwesja wkradła :). Poza tym ok :). Pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 hm... inna tematyka nawet całkiem ciekawie:) pozdrawiam
Kaliope_X. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 spotkanie z duszą odczytuję jako słuchanie głosu sumienia - jeśli ono mówi, to perspektywa jest zawsze (dlatego zmieniłabym tytuł na "Zagubiony"). świadomość drogowskazów i zatraceń, doświadczanie samotności, niebo - nie niebieskie, to swoiste oczyszczenie. myśl niosąca nadzieję, jak przywołany fragment Bachowskiej kantaty, perełki baroku - a w wierszu perła w zapowiedzi - perspektywy. ciekawy wiersz. pozdrawiam serdecznie, in-h.
Waldemar Talar Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar Talar Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam - trudny i zarazem ciekawy wiersz - zmusza do refleksji . A to oznacza że wiersz ma w sobie to coś... o co w poezji chodzi .
innocenty_prędki Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 AAA... co to jest dusza? :p
aluna Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zawsze zastanawiamy się w trudnych sytuacjach życiowych , jak to jest ,,,z nami ,,,ale: ...jednak powiedziała że nadal są perspektywy J.S. Bach, ciężko pracując w Lipsku, na kazdą niedzielną mszę musiał napisać nowy utwor, i tak powstała kantata , skladajaca sie z 10-ciu części, ostatnia 10-ąta(chorał o tytule Jesus Bleibet Maine Freude) do dziś uważana jest za najpkniejszą i najtudniejszą do wykonania- czyżby autor pisząc słuchał owej..?! Serdecznie ! Hania +
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Kryjesz tu dwuznaczności i wyrażasz sporo nadziei, mimo wszystko. Cieplutko pluskam, Para:)
Janusz_Ork Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Kraft, życzyłbym sobie, aby przesłanie Twojego wiersza spełniło się w moim życiu. Dla mnie bardzo wymowny wiersz. Pozdrawiam. J.
teresa943 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 kończysz nadzieją a więc ...wciąż jest szansa. serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
Roklin Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Ciekawy, trudny wiersz. Jest się nad czym zastanawiać, dlatego też ja najpierw się zastanowię, a potem tu wrócę... Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dusza, to taki kawał metalu, który dawniejsi ludzie, po rozgrzaniu wkładali do żelazka, a potem prasowali nim swoje ubrania żeby je ostatecznie oczyścić z robactwa. w celach estetycznych też :) pozdrawiam i do poczytania :)
Rekomendowane odpowiedzi