NOWA Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 wolnoć Tomku w swoim domku rzekła mi sąsiadka a ja na to pomyślałam chyba z niej wariatka jakie wolnoć, w jakim domku przecież to bloczysko z góry na dół i po bokach słychać jest w nim wszystko więc jej mówię, sąsiadeczko co też pani gada wolnoć Tomku w swoim domku gdy nie masz sąsiada
Bajadera Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 nieskomplikowany wiersz, ale lekko napisany i prawdę opowiada. pozdr.
tomek87 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 jako że jestem Tomek i to jest moje oryginalne imię doszukałem się nawiązania do fredrowskich Pawłów i Gawłów; może najwyższych refleksji nie doświadczyłem po lekturze tej dosyć niewybrednej rymowanki, ale jako żartobliwa fraszka całkiem dostojnie wygląda ten utworek ;) pozdro
Rihtik Stempelek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 w swoim domku bywaj Tomku kiedy chcesz swawolić weż do serca to mój ziomku chciej mnie zadowolić po cóż konflikt po cóż zwada lepiej żyj spokojnie kiedy blisko masz sąsiada zapomnij o wojnie :)
Bernadetta1 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 zabawny wierszyk:)pozdrawiam
aluna Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zabawny , zapewne , ale treśc wnosi coś więcej . okradanie Nas z prywatności,,,wiedzieć wszystko o wszystkich ...to jak petla u szyii , po cholere nam cudze problemy , mamy swoich dostatek! NOWA świetnie ! Pozdrawiam! Hania +
Kaliope_X. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 jako, że jestem niestety mieszkanką bloczyska i rzeczywiście z góry na dół nieraz wiadomo nie tylko, co kto gotuje na obiad ;) dlatego wierszyk w zabawny sposób ukazał mi moją "niedolę" - cóż, muszę w niej trwać... lekki, zabawny, przyjemny w czytaniu. mówi, jak jest. pozdrawiam Autorkę, in-h. :)
Magda_Tara Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 uśmiechasz takim wierszykiem, a to wiele, Nowo. ściskam serdecznie.
krzywy olek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 fajna ta wojna babsko - babska ;) pozdr
teresa943 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 od rana uśmiechnął, bo i ja jestem skazana na sąsiedzkie zapachy i nie tylko :) kiedy w sobie nosisz słońce nawet ciemna chmura z góry błękitnieje w końcuwolnoć Tomku nieco ciszej jak kto woli uprawia swawolę kiedy liczysz się z sąsiadem nikt cię nie niewoli serdecznie pozdrawiam, NOWA :)) Krysia
Baba_Izba Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Jak mówi fraszka :'najlepiej wiedzą sąsiedzi na czym sąsiadka siedzi'! Ale jeśli ma trudności z chodzeniem, to warto się zainteresować i pomóc. W blokowisku miłym zwyczajem jest uprzedzać sąsiadów (tych bliższych) o planowanej imprezie, no i nie przesadzać z głośnością muzyki. Z 'wolnoć Tomku i ' liberum veto' często niestety się spotykamy. Podoba mi się w Twoim wierszu łagodność pouczenia, brak agresji. Nie jestem pewna, co do tych dwóch przecinków, czy są potrzebne (innych znaków nie ma). Serdeczności - baba
Grażyna_Kudła Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zakończenie sprowadza do stwierdzenia, że z ludźmi się nie da, najlepiej na bezludną wyspę... powysyłać takich hałaśliwych sąsiadów :))) A! Jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła, kiedyś "wojowali" panowie,teraz czytają gazety, a panie "pilnują" porządku i to nieraz bardzo hałaśliwie :))) Pozdrawiam, Nato. :)
A.StronoMka Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 słusznie, nic dodać, nic ująć :) A.
Oxyvia Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ha ha ha! Pewnie, że tak! Popieram. Morał ten sam, co u Fredry - i to się zgadza. :-)
Samuel_Przeździęk Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Z jednej strony prawda. Z drugiej jednak chciałbym, by ludzie mieszkający w blokach nie byli sobie tak bardzo obcy. Ale to już inna sprawa. Pozdrawiam ;) Aczkolwiek Panią mieszkającą vis-a-vis moich drzwi chętnie bym eksmitował. Za każdym razem gdy otwiera drzwi, cała klatka wypełnia się zapachem dymu papierosowego. Ohyda...
Lilka_Laszczyk Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Naprawde fajny! znam sytuacje z autopsji. Ale nie boleje nad tym.
NOWA Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajaderko miło mi, że tak oceniasz moje wierszydełko. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Tomku w moim domku, cieszę się , że Twoim zdaniem to moje wierszydełko wygląda dostojnie. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka prawda Stempelku, fajna riposta, dziękuję i pozdrawiam:)))
NOWA Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Bernadetko, że uważasz mój wierszyk za zabawny. Pozdrawiam cieplutko:)))
Rekomendowane odpowiedzi