NOWA Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Smutna wierzba nad jeziorem moczy długie włosy a kaczuszka płynąc obok nowinę przynosi Idzie wiosna moja droga nie bądź taka smutna boćki lecąc klekotały że jest blisko Kutna Ponoć suknię ma zieloną kwiatów pełne ręce tak wygląda jakby niosła je dla nas w prezencie Ucieszyła się tym wierzba machnęła włosami aż się całe obsypały srebrnymi kotkami Wyglądała teraz pięknie tym się ciut speszyła miast się lekko zarumienić wnet zazieleniła
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 no widzisz i to jest bardzo dobry wiersz dla dzieci :). jest w nim wszystko co powinno być w takim wierszu. równy rytm, dobre rymy, ciekawa historia, wierzba, kaczuszka, wiosna, radość i pogoda :) duży plus :) kłaniam się i pozdrawiam :)
Rihtik Stempelek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Śliczne to... nie tylko dzieciom. A może ze mnie dziecię...?
Emmka_Szlajfka Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 lekko, optymistycznie. wiosnę uwielbiam! uśmiechnął mnie Twój wiersz, Pozdrawiam:))
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Pogodny i radosny. Wzięłam głębszy oddech po przeczytaniu, poczułam ją :) Pozdrawiam serdecznie.
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję serdecznie za wizytę i miłą opinię, pewnie wiesz, że Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna. Pozdrawiam cieplutko i wiosennie:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rihtik myślę, że nikomu nie zaszkodzi przeczytać taki wierszyk. Dziękuję i pozdrawiam wiosennie:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też uwielbiam wiosnę, dziekuję Emm jak zwykle za miłe pełne wesołości odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie z wiosennym usmiechem:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuje serdecznie Alicjo, że mnie odwiedziłaś i miłe słowa zostawiłaś. Pozdrawiam cieplutko, wiosennie:)))
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Jest równiutko, z rytmem i rymem w lekkim, bajkowym klimacie. A teraz drobiazgi, na które możesz przystać albo je zignorować, ale widzę, że sama je zauważasz, bo zmieniło się troszkę od wczoraj: "nam je tu..." albo "je tobie..." (średnie ;( albo "tobie pęk..." Mamy też blisko siebie "wyglądać". Tu mam bardzo luźne propozycje: zamiast "Wyglądała teraz piękne" może "Podkreśliły jej urodę" albo "Odzyskała swą urodę/piękne lica", albo jeszcze inaczej. Kibicując, pozdrawiam :)
maria_bard Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Bardzo śpiewny wierszyk :). Ostatnia strofka ma nawet zabawną puentę. Fajne. Pozdrawiam. E.
sława_zaczek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 bardzo misie, świetny liryczny wiosenny, ciepły, ja też poczułam tę od Kutna:))) jutro Marzanna:))) plusuję i zabieram :))
Roklin Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Piękny, ciepły wierszyk. Tylko czekać, aż drzewka zaczną kwitnąć :) Pozdrawiam z plusem :)
efemeryda2 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Witaj Nowa Wszystko już inni powiedzieli więc tylko z przyjemnością sobie czytam i naciskam plus z pierwszym dniem wiosny pozdrawiam
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu dziekuję bardzo serdecznie, że zechciałaś poświęcić mi tyle uwagi. Wydawało mi się, że wszystko jest już tak jak potrzeba, dałaś mi troszkę do myślenia, ale lubię takie konkretne uwagi z konkretną podpowiedzią. Muszę przemyśleć. Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Elu, miło mi że się podobał. Pozdrawiam z uśmiechem:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Sławko, za miłe odwiedziny i miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Roklin za odwiedziny, bardzo mi miło, pozdrawiam wiosennie:)))
NOWA Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Efemerydo za odwiedziny i pozdrawiam z wiosennym uśmiechem:)))
Marek_Petrykowski Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 z przyjemnością poczytałem - wiosnę powitałem - pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi