Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

dokończony tryptyk

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wiersz jest Twój, Grażynko. Poprzestawiałem go wyłącznie na własny użytek - tak mi się po prostu lepiej czytało. Skorzystałaś, fajnie, cieszę się. A najbardziej z tego, że nie wytargałaś mnie za uszy, za to grzebanie ;)
Jest tylko jedna rzecz, na którą chciałem zwrócić uwagę, bo się teraz powtarza (j.w). Zabrałem to ze wstępu (w "wersji", jak wiesz, wstępu nie ma) i umieściłem w tekście, żeby jednak nic nie uszczknąć z wiersza. Więc może pomyśl, czy nie warto teraz tego usunąć.
Hej, pozdrawiam. :)

Jestem niezmiernie ucieszona, że zechciałeś jeszcze rzucić okiem, a nie ukrywam, jak bardzo mi zależało, bo obecny "stan" wiersza, to również Twoja zasługa.
To wyboldowane - na początku jest stanem zastanym,
natomiast w powtórzeniu, to powrót peela do podstawowych wartości, decydujących o trwałości, nieprzemijalności w przemijaniu - jako podstawowego budulca związku.
Przypięłam też tym powtórzeniom pewną funkcję: "po sezonie" ma też dwie wyodrębnione graficzne części, jest to więc pewnego rodzaju spoiwo łączące je.
Twoja sugestia tak zadziałała, jak cudowna mikstura. :)))
Chyba nie zakręciłam zbytnio?
Dygam z wdzięczności, Haiq, za Twój owocny trud.
Serdeczności, Grażyna.
:)

byłem już wcześniej, ale tak jak i w tej chwili (23:02), ta tancerka dla mnie jest nieco za ciężka, ale raczej z powodu mojego przemęczenia niż jej otyłości. do tego nie mogę jeszcze zmotywować się do przeczytania poprzednich części.
postaram się jednak jeszcze wrócić i napisać coś bardziej sensownego.
pozdrawiam :).