Leszek_Nord Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 pewnych słów nie wypowiadamy na głos nawet w snach imiona ukochanych szepczemy w ukryciu zakazana jest miłość kobieta dziecko niebezpieczne mogą być także nazwy części ciała a nawet pierwsi bo zbyt blisko kobiecych ci nie dość ostrożni którzy się zapomnieli których zwiodły niewinne słowa - ich kości rozwłóczą psy na brzegu morza
Tramp Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 well, pisanie wierszy jest wchodzeniem w trudne rejony, być może dlatego "wiersze pisze się rzadko i niechętnie", jak mówił klasyk
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Leszku, kazanie ci wyszło, a do niedzieli daleko. Pzdr.
dawniejbezet Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Lekko przesadzasz... Nie ma słów zakazanych - jest wstydliwość uczuć (i głód). Gdyby wiersze się zaroiły od tej całej miłości "w pełnej krasie", cóż by pozostało dla "życia"? Rója i poróbstwo? Brzeg morza i psy - niecodzienne, co to za motyw? Skąd? Jakieś północne obyczaje? Inny wiersz, lżejszy, zabawny przewrotnie. Pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 jak dla mnie dwa pierwsze wersy super!:0pozdrawiam Leszku
adam hoff Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wydaje się, że to tekst o ludziach (mężczyznach) w sytuacji ekstremalnej, nie pozwalającej na słabość i wewnętrzne rozklejenie. Rzecz możliwa, aczkolwiek dyskusyjna - "słowa" bywają słabością, odsłonięciem miękkiego podbrzusza, bywają jednak również źródłem siły, woli przetrwania...
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klasyk wie co mówi;) Dzięki, pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tak daleko, Stefanie zakaz nie jest aż tak kategoryczny, jakby z tytułu wynikało. Pozdrowienia. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, że trochę przewrotnie. Na północy trzeba zacisnąć zęby, podobnie jak na orgu;) Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Bernadetto. Dziękuję ślicznie i pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafiony, zatopiony Adamie. W warstwie opisowej właśnie tak się to zdarza, długo by o tym gadać. W innej chciałem się "podczepić" pod głos Jacka Sojana. Pozdrawiam, Leszek
Ran_Gis Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zakaz -w dwie strony.. wystarczy przebiec do tyłu. . poz R
JacekSojan Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 polemizujemy Leszku godnie - ja wiem, że byt to walka o przetrwanie - ale to się odbywa co najmniej na dwóch poziomach - fizycznym i duchowym; przegrana na poziomie fizycznym (psy rozwłóczą kości) nie zawsze oznacza przegraną na poziomie duchowym - jak wiesz cała nauka (także geograficzna) kosztowała niejedno ludzkie istnienie, ale to były koszty wiedzy - czy warto było? warto! podobnie jest z poezją - są słowa które warto zrehabilitować, nawet tak proste i oczywiste jak sutek (!), ojczyzna, dom... Pozdrawiam! J.S
Leszek_Nord Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Racje Ranie, dzięki za wizytę. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słowo ma moc, są takie które podtrzymują na duchu i ciele, są takie które sprawiają, że człowiek może się rozsypać, rozkleić i już nie zebrać do kupy. Może są one najcenniejsze, ale trzeba wiedzieć kiedy i jak je wydobyć. O sutku może być niebezpiecznie mówić kiedy żadnego nie uświadczysz po horyzont, ale może też myśl o nim być marzeniem, które trzyma przy życiu. Pozdrówka. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi