Anna_Para Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 No i dobrze, że zabrałaś tę pląsawicę. To dobry tekst. Będę z przyjemnością do Ciebie wpadać. Nie podoba mi się (i to bardzo) jeden fragment:tak zdobywa się odznakę na obozie "bezsilność". Wiem, o co chodzi, bo byłam harcerką ;) Ale trzeba to porawić, bo szpeci dobry tekst!tak zdobywa się sprawność "bezradna". Poza tym - bardzo fajnie, a najbardziej podoba mi się stukot chodnika w obcasy. Jeden taki myk - i wiersz się robi ciekawy, oryginalny. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Czytam i zastanawiam się, jakoś bardzo bliski mi ten styl... A przecież czytam Twój pierwszy wiersz? Nic nie zmieniaj, ale sama wiesz. Pozdrawiam :)
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurczę, a ja to uważałam za jeden z mocniejszych punktów:) Przyjrzę się uważnie - dzięki:) Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że czytałaś moje wiersze pisane pod nickiem B.Loko.:) Przed zmianą szaty portalowej miałam to zaznaczone w profilu, jak na razie nie ma jeszcze takiej możliwości:) Pozdrawiam Grażynko i dziękuję za komentarz:)
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - jest z czego wybierać - nie narzekam:)
Pan_Biały Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza nie podoba mi się wcale, bo jest zbyt "zrobiona" nie ma w niej feelingu wiersz zaczyna się od II strofy (bez "lewitacja") i coś się pozytywnego dzieje w rytmie wiersza i można go poczuć aczkolwiek słowo "spadam" brzmi co najmniej nieadekwatnie finał typowo męski i zimny, być może prawdziwy bez oceny - pozdrawiam r
Agata_Lebek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Wiersz zaciekawił, sprowokował do kombinowania ;) Tak sobie ułatwiłam do własnej interpretacji:wyłapuję wcześniej nie słyszane dźwięki, w pęknięciach sufitu sny ukrywają kilka niewiadomych, gładzonych światłami samochodów. tak zdobywa się odznakę w obozie "bezsilność". masz mnie teraz w krawędziach, lewitacja bez wyjścia, stukot chodnika w obcasy, powtarzane - nie zdążę. byle uciekać po winylowej płycie w takt tej samej melodii, na trzy, na cztery pod kopytami, w szalonym tańcu. spadam i nasłuchuję, nic nie mówisz. Pozdrawiam :))
Magdalena_Blu Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz - biorę go pod uwagę:) Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam również - propozycja jak najbardziej na tak. Jak na razie nie zmieniam go, ale zabieram uwagi - na pewno się przydadzą:) Dziękuję:)
egzegeta Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zwabiła mnie tu liczba czytań - aż 554 - i nie żałuję wejścia. Pierwsza strofa niejako prologiem wprowadza czytelnika w finezyjną substancję uczuć peelki. Obóz "Bezsilność", to jak bezsenność wywołana chorobą zarejestrowaną przez Światową Organizację Zdrowia pod pozycją F63.9. Potem rozwinięcie-potwierdzenie stanu emocjonalnego i zakończenie pozostawiające w domysłach, niedopowiedzeniu. Osobiście zmieniłbym tytuł wiersza, który wg mnie nie przystaje do treści. Podoba mi się ten wiersz Pani Magdaleno Blü.
Magdalena_Blu Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sprawność jako umiejętność radzenia sobie z bezsilnością - taki był zamysł, a bezsenność to faktycznie paskudna choroba:) Dziękuję Panie Waldemarze za komentarz- pozdrawiam:)
Dawid Rt Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Tytuł nie przystaje mi do treści, ale już wyczytałem intencję w komentarzach. Ciekawie, zwłaszcza to sobie wyciągnąłem - " tak zdobywa się odznakę w obozie bezsilność ". Pozdrówka :)
Magdalena_Blu Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki - pozdrawiam Dawidzie również:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 koniecznie coś wyrzucić , coś pozmieniać ! Bo myśl jest :-)
Magdalena_Blu Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Dzięki - pewnie kiedyś wrócę i doszlifuję:) Hej Cezary:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 ważąc plusy i minusy...jednak plusuję, pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi