cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 skaczemy sobie do gardła jeszcze tyle w nas prymitywu kilka razy się uda maczetą przekleństw zadajesz pieczołowite cięcia mosty stoją otworem po co chlastać żyły obciążać konary drzew ryby też pragną jeść Wolin 05 XII 2010
Danuta Kurczewicz Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 jasne "ryby też pragną jeść" - bawię się Twoim sarkazmem, pewnie dobrze, najwięcej bólu jest w śmiechu - temat trudny. pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Pierwsze pięć wersów, to faktycznie "Delirium", dotkliwa prawda snująca się niepotrzebnie w wielu domach .."mosty stoją otworem".. i co z tego, skoro ciągle przyginamy te konary Cezary, nie wiem, jak odczytać te.. ryby.. na końcu.. maczeta, most, drzewa.. a tu nagle ryby.. to jedyny punkt, który mi "pisnął" w czytaniu... bo ogólnie, pozytywnie odbieram. Pozdrawiam... :)
Oxyvia Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Ojej, Cezary, wracasz do akcentów samobójczych?! Straszliwy ten wiersz! Ja tam wolę się kłócić niż skakać z mostu. ;-)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Rozumiem, Czarku, siłę obłędu i doceniam smutnawą ironię peela, ale muszę dopytać o "prymityw", bo po samej formie - "prymitywu" - nie umiem dojść znaczenia tego słowa w wierszu. Jeśli się dowiem, będzie mi łatwiej "powariować" na temat. Pomożesz? Pozdrawiam.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 oj, tak, skaczemy do gardła i nie tylko w delirium. nie wiem co z rybami. słyszałam o takich co robią pedicure :) pozdrawiam:))
Dawid Rt Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Dla mnie wiersz jak najbardziej jasny i czytelny, bo to moje klimaty :) Brawo Cezary, puenta super.
Magda_Tara Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 no, ciągle niewesoło u Ciebie :(( buziaki, Cezar. :)
Marek_Dziekan Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Ach, te twoje ironiczne przesłania, umieranie na kolorowo nierzadko, czasami mam wrażenie, że czerpiesz wenę z bajek Ignacego Krasickiego. Byłoby poważnie gdyby nie te głodne ryby... Ale jak delirium to delirium, może to zapić ale czy pomoże? Hamletowskie dylematy choćby by i moje a może głównie dlatego , że moje recepty nie skonstruują. Całość jednak nie pozwala przejść obojętnie. Pozdrawiam.
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. śmiech pozwala przetrwać najgorszy ból :-)) Ale masz rację - to jedynie sarkazm , czasami bardzo przydatny . Pozdrawiam , C .
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co prawda , ciężko o piranie w polskich rzekach , ale kto wie ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W bardzo mądrej Księdze pisze , że lepiej mieszkać kątem na dachu niż z kobietą zrzędną i swarliwą . A jak komina się nie ma - to co ?? Pozdrawiam ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uważam , że jeżeli po kilkunastu latach pożycia małżeńskiego dochodzi do zbyt niekontrolowanych wybuchów złości - to jest to objaw niedojrzałości emocjonalnej . Stąd prymityw ... A w szale może ponieść człowieka za daleko ... Trochę przerysowana autopsja - wolę papier niż wszelkie akty samozagłady :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale w delirce może być naprawdę tragicznie ... Pozdrawiam :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ukłony niskie ale klimatów nie życzę ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to było tak dawno ... A pisać mogę co mi się żywnie podoba :-) OK - weselej też jeszcze budiet , może nawet głupawo ;-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dużo gadasz , a za mało pijesz . Ze mną ... ;-))
Oxyvia Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W bardzo mądrej Księdze pisze , że lepiej mieszkać kątem na dachu niż z kobietą zrzędną i swarliwą . A jak komina się nie ma - to co ?? Pozdrawiam ;-) Ooooo, no to - to już bardzo współczuję... To już ratunku ni mo! ;-) Buziaki, nieszczęsny zalękniony! ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi