Agata_Lebek Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 nie opowiem ci o noclegowni na Książęcej dworcowych madonnach rozgniataniu puszek pod śmietnikiem upijanie się plażą to mój sposób na trzymanie pionu i sen ----------------------------------------------- sleepiness I won't tell you about the night shelter in Książęca Street or railway station madonnas and can crushing at rubbish bins getting drunk with the beach is my way to hold myself upright and sleep Tłumaczenie: Anna Myszkin
Janusz_Ork Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Dobry ten Twój mini wiersz. Czytałem kilka razy i stwierdzam, że tematycznie przypomina mi Wojaczka, trochę Ratonia. Pozdrawiam. J.
Magda_Tara Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 o dworcu, troszkę inaczej niż u mnie. bo u mnie od dworca wszystko się zaczyna, u Ciebie kończy. piękne to co napisałaś, Agato. przytulam, śpij, Kochanie, śpij. :))
Agata_Lebek Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat rzeczywiście podobny, ale wiersz prowadzi w inną stronę ;)) Dziękuję Januszu, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa interpretacja, dziękuję Magdo. Pozdrawiam :))
Magdalena_Blu Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Peelka zna dworcowe madonny i rozgniatanie puszek, zna problem ale również wie, że nie zbawi świata. Ma sposób na dobry sen i pion, a mówiąc wprost "nie daje się zwariować". Tak odczytuję przesłanie wiersza. Mam znajomą, która by płakała nad każdym napotkanym kloszardem - ciężko jej:) Dobry wiersz - pozdrawiam:)
Beata Piłat Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 ...tak ,wiadomo nie zbawimy tego świata ,ale też świat nie zbawi nikogo , gdy wpadnie w potrzask rzeczywistości .. ciekawie napisane ..pozdr.
Dawid Rt Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Wiesz bez dziwacznych sformułowań, ozdobników, mamy tutaj do czynienia z poezją w czystej postaci ;)
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Niby nie opowiedziała, a opowiedziała, ale receptę (gorącą, słoneczną plażę z falującą niebieską "wypustką", oglądaną w pozycji poziomej ;), też przyniosła. Oby nam się nigdy "piony" nie poodchylały w żadną ze stron i sen w porę przychodził, mimo wszystko ;) Buziak za dobry wiersz :)
Gość Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 fakt, kazdy ma (winien mieć) swój sposób na to by się nie utopić w tej dzisiejszej zawierusze. hm. tak mi się jednak wciska takie stwierdzenie: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, co oznacza tyle, ze emocje są niezalezne od tego o się ma (albo nie ma) na plecach... ciepły sweter niczym się nie rózni od kartonu gdy w środku rzęzi dusza... moze nakręciłem ale sobie tak właśnie myślę czytając bo jest co czytać. pozdrawiam Agato :)
HAYQ Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak tylko marzą, prawda jest inna, ale czy się przyznać czy warto tak sobie czytam. druga wersja; wiem, ale nie powiem ;) Dobry jest, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny komentarz, zbieżny z przesłaniem :)) Może nawet bardziej skuteczny niż wiersz ;)) Dziękuję serdecznie, pozdrawiam ciepło.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można próbować i dobrze się zastanowić od kogo zacząć ;)) Dziękuję, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki :)) Pozdrowienia.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziękuję stokrotnie za zrozumienie, tłumaczenie, czas, muzykę, przepisy kulinarne, telefony, uśmiechy i całą resztę ;)) :* :* pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze nakręcasz ;)) Wciskają się jeszcze inne:Kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat Punkt siedzenia zależy od punktu widzenia Nie Brookliński most Ludzkie gadanie www.youtube.com/watch?v=-VWVPPvyWo4 Dziękuję serdecznie, pozdrawiam ciepło :))
Agata_Lebek Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak tylko marzą, prawda jest inna, ale czy się przyznać czy warto tak sobie czytam. druga wersja; wiem, ale nie powiem ;) Dobry jest, pozdrawiam. Wentyl niezbędny zagraj ;)) Ukłony, pozdrowienia :))
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 pion dzięki upijaniu się plażą ? - świetne !!! Dobry gnomek ;-))
Agata_Lebek Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, pozdrawiam. :))
Rekomendowane odpowiedzi