M._Krzywak Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 czasem to takie małe brudne i też człowiek chowa się za powszechnym wybaczaniem myśli że przez myśli jest wyjątkowy czasem pocieszny czasem tragiczny i upadła Atlantyda zgnieciony Rzym prysło Bizancjum gdzieś teraz w kolejce my czasami śmieszni czasami poważni z problemami pryszczy i ojczyzny dumy i zazdrości przeklinający bliźniego swego kochający bliźniego swego biurwy oraz donosiciele i polegli na polu chwały i to też człowiek z dłonią wyciągniętą i słowem prawdy bity przez pałkarzy czerwonych sztandarów czy zazdrosny wierszokleta z pianą na pysku z linijkami komunałów jako sztandarem wybaczajmy jak nie my to nikt już nie wybaczy
Gość Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 hm... dobry tekst. świat makro i mikro, chciałoby się powiedzieć: oni i my, my i nikt... pozdrawiam.
Dyziek_ka Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Wspaniale wyważony Pouczając (przepraszam) otwierając oczy nie nachalnie, trafiasz w sedno Prosto bez imaginacji, pustosłowia, a temat łatwy do poślizgów Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 dobry wiersz, ładny przekaz, pełna zgoda. Jednak od wieków nic się nie zmienia, no może trochę. Nawiążę do komentarza Dyźka - temat łatwy do poślizgów. Pewne pojęcia, ideały ulegają coraz większej dewaluacji i nawet hasełko "róbmy swoje" wydaje się w tym miejscu - zupełnie nie na miejscu. Jednym słowem póki co, mamy to: wybaczyć nawet zbyt wcześnie gdy jeszcze przewinień cykl trwa czasami sprawi że zaczyn przemyśli skruszeje bądź za zasłoną świętoszka nadrobi co podczas kruszenia spękało historię w domysły ozdobi by bilans się zgodził choć gałąź na której zachodzi ów proces do ziemi przygina pomału więc jeszcze zażąda przeprosin zamydli zagmatwa lub w całun gdy zajdzie taka potrzeba spowije zaszczuje naznaczy lecz nic to tym bardziej mu przebacz wybaczać umiemy rodacy ;)
Mirosław_Butrym Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to ja może mam być, tym nieudolnym pisarzem, który pieni się tak jak nie powinien prawdziwy profesjonalista, zapewne taki jak pan, panie dobry jak klops. Muszę przyznać, że nie brakuje panu rezonu, a czasami to bywa pan obsesyjnie bezczelny, niby pies, który jeździł koleją, tylko taki bardziej tresowany. Żegnam.
M._Krzywak Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Popsuty - pańskie są lepsze :) Dyziek ka - staram się! HAYQ - jak stara gwardia tak twierdzi, to tym bardziej się cieszę i na koniec mój ulubiony komentator butrym mirosław - szanowny panie, pańska krytyka dorównuje pańskiej tfurczośc.i Jest pan wręcz uroczo zabawny :))))
złamane skrzydło Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to ja może mam być, tym nieudolnym pisarzem, który pieni się tak jak nie powinien prawdziwy profesjonalista, zapewne taki jak pan, panie dobry jak klops. Muszę przyznać, że nie brakuje panu rezonu, a czasami to bywa pan obsesyjnie bezczelny, niby pies, który jeździł koleją, tylko taki bardziej tresowany. Żegnam. czy to z cyklu- Uderz w stół? uważam , ze takie odnośniki winno się zalatwiać na privie a wiersz baaardzo dobry MIchaelu!!! pozdrawiam ciepło
Waldemar Talar Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 wybaczajmy jak nie my to nikt już nie wybaczy Witaj Michale - zgadzam się całkowicie z powyższym cytatem - nikt ale to nikt - tylko my sami musimy nauczyć się wybaczać . Mnie wiersz zatrzymał i zmusił do refleksji . pozd.
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 z przyjemnością przeczytałem / t
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 wybaczajmy ale czy potrafimy wybaczać... Dobry, ciekawy i pouczający utwór Z pozdrowieniem.
M._Krzywak Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 złamane skrzydło - cóż, życie, chociaż podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi. A tutaj, proszę... :) Waldemar Talar - bo trzeba iść ku lepszemu. Tomasz Biela - i powodzenia u Białego! Bolesław Pączyński - dziękuje i też pozdrawiam!
Emmka_Szlajfka Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 prawo wszechświata, sinusoida, koło fortuny; oczywiste sprawy, codzienne problemy, rozterki, wybory, bardzo zgrabnie podane, podoba mi się pozdrawiam :))
Rekomendowane odpowiedzi