Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 (wstaje człowiek, przeciąga się)Przy otwartym balkonie,pozwolił sobie na krzyk nie nie nie nie nieniemy.(łubudubu)Okna zacietrzewionewykręciły swoje ręce, aluminiowe rzęsy,w złości niebywałej,szybko zapadły sięw ciemność.(środek pokoju, krzesło, człowiek - poeta siedzi, mroczno dość)Bezustny intrygantw oku pokojubez oczu.(cisza zupełna)
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 9 2003, 06:29 PM) ciekawe czy strugała by cie z czymś takim wpuściła Niopotrzebnie to napisałeś... Tracę szacunek.Adam
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A mnie sie podoba.nawet to "łubudubu" Druga zwrotka jest śliczna! a całość bardzo przyjemnie się czyta.Serdecznie pozdrawiamNatalia
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 9 2003, 06:41 PM) a mniej więcej się orientuje jak strugała podchodzi do pewnych rzeczy Nie ciągnij już tego delej, ok?Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Renata @ Aug 9 2003, 06:51 PM) ja też nic nie rozumiem Legendy pod wierszem nie będzie niestety...Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (oyey @ Aug 9 2003, 07:03 PM) a przydałoby sięto słabość wiersza jeśli nikt nie zrozumie co poeta miał na mysli Nikt... (?)Adam
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ,zawsze powtarzam, że najgłupszym pytaniem jest: - co poeta miał na myśli?-odbiorca współtworzy tekst, nadając mu nawet inny - swój wymiar i zrozumienie;Twoje teksty Adamie pięknie się współtworzy, a że trochę trzeba się wysilić? To moim zdaniem ich ogromna zaleta, pozdrawiam, aga
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zastanawia mnie metafora " w oku pokoju " ; przyszło mi terazna myśl, że bohater literacki znajduje sie w środku jakiegoś cyklonu;żywiołem z którym się zmaga jest pusty pokój, samotność a prędzejcisza przed burzą, to by tłumaczyło krzyk przerażenia, ale w takim razieczemu brakuje mu ust i oczu, czyżby nie miał odwagi stanąć na wysokościzadania i spojrzeć demonom prosto w oczy; dziwny ten wiersz,niemniej wywiera pozytywne wrażenie; podoba mi się !Pozdrawiam
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a na mnie nie wywarł pozytywnego wrażenia, zrobiło mi się smutno i samotnie, a to znaczy że wiersz jest świetny
Rekomendowane odpowiedzi