Stary_Kredens Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Nie przekonasz mnie miłymi słowami Gestem Po prostu za stary wróbel ze mnie A szkoda Fajnie by było znów się zauroczyć Zaczerwienić Spuścić skromnie oczy w nadziei na wszystko Nieznane Ten tramwaj nie nazywa się już pożądaniem Jedzie tylko w jedną stronę Tam gdzie w końcu wysiadają Wszyscy
taki nik Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 "(...) w nadziei na wszystko/ Nieznane" - piękne. W pierwszym odruchu chciałem zasugerować: w nadziei na to, co nieznane. Po kolejnym przeczytaniu wiersza doszedłem jednak do wniosku, że przestrzeń "wszystkiego" jest pełniejsza, przekracza nawet (a może przede wszystkim) pożądanie. Dobrze, że wsiadłaś do innego tramwaju! Pożadanie się kończy i pozostaje ta wielka nadzieja na wszystko! Wydaje mi się, że o "nadzieję na wszystko" będzie łatwiej w samochodzie, bo tramwaj, niestety, "skręcywuje tylko tam, gdzie mu się szynu wygłu". Piękny liryk. Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Dzięki za komentarz i czytanie Pozdrawiam Kredens
Ran_Gis Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 -jeszcze ważniejsza od szyn, nad głową trakcja, nie wspomnę już o atrakcji, którą liryk ten jak najbardziej się objawia. pozdrawiam Ran
Stary_Kredens Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Jest taki film, a może bardziej sztuka teatralna pt. "Tramwaj zwany pożądaniem" stara już i pewnie dlatego młodzież nie odczytuje aluzji literackiej Pozdrawiam Stary Kredens
taki nik Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Serdecznie dziękuję za tę "młodzież" :)))) I za wiersz również. Bardzo.
krowieńczak Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 W jedną stronę...znaczy do pętli?? Czy do zajezdni?? Zajechany wróbel...eeh, szkoda..ale zajefajny wiersz:))
Rif Notsel Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 ... oby pożądaniem nie stał się ten ostatni przystanek, bo peronu nie starczy, echhh ... super wiersz kredens...:))) pozdrawiam Rif
Stary_Kredens Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Dzięki wszystkim za czytanie i pozytywną ocenę , bardzom z tego rada Pozdrawiam Stary kredens
krowieńczak Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Najwyżej nie starczy, Rif. Czasem i tak bywa.
Rekomendowane odpowiedzi