Oxyvia Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (pantum) W zieliścieniach, szeleściach, lesiściach, świdrzy rzeczka zakolne meandry, wirnie krąży piaskami dowiśla, posrebrzyszcza bluszczane girlandy. Świdrzy rzeczka zakolne meandry, jakby chciała rozlewnić się wszędzie, posrebrzyszcza bluszczane girlandy, wwija się pod gęstwinne gałęzie. Jakby chciała rozlewnić się wszędzie, w bujnorośli, pod miętą, roszponką, wwija się pod gęstwinne gałęzie, marząc, ruśląc, że jest Amazonką. W bujnorośli, pod miętą, roszponką, w zieliścieniach, szeleściach, lesiściach, marząc, ruśląc, że jest Amazonką, wirnie krąży piaskami dowiśla.
Dawid Rt Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Bardzo lubię Twoje wiersze z opisem natury, chwalę, wiersz mnie wycisza i uspokaja. Pozdrówka
eliza2 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 bardzo ładne pantum, lubię tą formę...ale nie chciałabym wiersza recytować, bo można połamać język, tak zaszeleściłaś wiosennie, pozdrawiam serdecznie
Oxyvia Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, jak miło mi to czytać! Naprawdę lubisz moje wiersze? Dziękuję za pochwałę mojego "pantuma"! :-))) Pozdrówka serdeczne.
Oxyvia Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elizo, bardzo Ci dziękuję za miły wpis! To nie ja zaszeleściłam, to ta rzeczka... Odpozdrawiam serdecznie. :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Rozszczebiotała się w rytmicznym szemraniu wiersza, wybrzmiała gładko polskimi głoskami - jednym słowem, przemówiła. Aż szkoda, że nie trafiła do "Poszukiwacza luster". Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Aniu, dziękuję za bardzo miły komentarz! Nie trafiła, bo powstała dopiero teraz, poza tym akcja "Poszukiwacza luster" przebiega w nieokreślonym, baśniowym miejscu i czasie, a rzeczka Świder jest jak najbardziej prawdziwa. :-) Ale może kiedyś trafi do innej książki. Zobaczymy... Pozdrawiam ciepło.
Almare Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 marząc, ruśląc, że jest Amazonką, wirnie krąży piaskami dowiśla. :)))) jest świetliście kiedy wiosna zanurza się w Świdrze wokół młodo zielonolistnie a cichość młami białymi omamia może miła nie ona lecz miłość paruje nad wodą
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Odnoszę wrażenie ze eksperymentujesz ostatnio Oxyvio. Tutaj: sz, cz, ś, ć, no tak... słowiańska uroda, tak mi się widzi :) Udany wiersz. Pozdrawiam.
Danuta Kurczewicz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Miło było w "lesiściach" - dziękuję, bardzo, bardzo - siepodoba Szeleść jeszcze, a proszę, dwie chwile niech się w rzeczce rozkocham wiosennie śladem mięty pomiędzy badyle rozrzuconej jak oczy dziecięce Kiedy gnały nie widząc potrzeby nurtu rzeki i śpiewu w szuwarach trochę zwolnić, chociażby, ażeby tak na przekór bieganiu bo zaraz Pokruszone szelesty za oknem i ciągoty w zastronę spaceru pisz POETKO o modzie na wiosnę "w zieleścieniach, szeleściach, lesiściach" - u...! pod forsycją usiadę i sobie szelest wpiszę w zadumę po latach
anna_rebajn Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno się nie uśmiechąć, kiedy się to czyta. Od razu mam przed oczami ćwiczenia logopedyczne dla przyszłych aktorów :-)). Można się dykcji uczyć na tym wierszu, Oxywio. Już sam język tego wiersza ma swoisty wdzięk i urok :-)). Masz wyobraźnię. Pozdr. A
Magda_Tara Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 trudno się nie uśmiechnąć - istotnie i próbować próbować przećwierkać przeświszczeć prześwidrzeć ten fantastyczny wierszyk! super, Oxyvio. pisz tak! brawo. :))
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, Almare nareszcie pod moim wierszem! Jak miło! :-) Dziękuję za romantyczny wpis, bardzo ładny. Tylko chyba masz literówkę w słowie "mGłami"? Pozdrawiam serdecznie. (I przypominam, że Twój egzemplarz czeka na Ciebie na moim stole). :-)))
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eksperymentuję, a jakże, i wcale nie tylko ostatnio. Taka już moja "uroda". ;-))) Bardzo dziękuję za pochwałę wiersza, miło mi.
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Danuto! Ale pięknie mi odpisałaś! Dziękuję! Bardzo, bardzo misię!
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, bardzo serdecznie dziękuję za tę miłą opinię o wierszu. :-) Aktorzy muszą mieć na czym ćwiczyć. ;-))) Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magdo, bardzo dziękuję! Cieszę się ogromnie, że Ci się podoba! :-) Fajnie, Dziewczyny, że się uśmiechacie przy moim wierszynku! :-)
Almare Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, Almare nareszcie pod moim wierszem! Jak miło! :-) Dziękuję za romantyczny wpis, bardzo ładny. Tylko chyba masz literówkę w słowie "mGłami"? Pozdrawiam serdecznie. (I przypominam, że Twój egzemplarz czeka na Ciebie na moim stole). :-))) Nie ma żadnej literówki w moim tekście, w odróżnieniu od Twojego, w którym dostrzegam brak ogonka; to są mły - białe lżejsze od mgieł, obłoki pary wodnej, specjalnie dla wiersza utkane na krośnie mojej słowotwórczej wyobraźni. :))))))))))))
Oxyvia Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, Almare nareszcie pod moim wierszem! Jak miło! :-) Dziękuję za romantyczny wpis, bardzo ładny. Tylko chyba masz literówkę w słowie "mGłami"? Pozdrawiam serdecznie. (I przypominam, że Twój egzemplarz czeka na Ciebie na moim stole). :-))) Nie ma żadnej literówki w moim tekście, w odróżnieniu od Twojego, w którym dostrzegam brak ogonka; to są mły - białe lżejsze od mgieł, obłoki pary wodnej, specjalnie dla wiersza utkane na krośnie mojej słowotwórczej wyobraźni. :)))))))))))) Dobra, dobra, nie tłumacz się. ;-) Dzięki za uwagę, już poprawiłam. :-)
Marek_Dziekan Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Ależ pojechałaś dla mnie bardzo dobry wiersz. Ale aby to przeczytać na głos potrzeba niezłej dykcji. Przybora by się nie powstydził. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi