Agata_Lebek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam. Przeepraszam bardzo ale za co? Za komentarz inspirujący, czy o zdradzie? Bo o wierszu napisałam, co o Słońcu, co mi życie czasem rozświetli, a nie pulsarach, gdyż mnie tylko pulsuje bardziej coś, od jakichś 20 kilku lat?
Agata_Lebek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam. Przeepraszam bardzo ale za co? Za komentarz inspirujący, czy o zdradzie? Bo o wierszu napisałam, co o Słońcu, co mi życie czasem rozświetli, a nie pulsarach, gdyż mnie tylko pulsuje bardziej coś, od jakichś 20 kilku lat? Dziękuję za czytanie i komentarz.
Robin Son Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 jestesmy unikalna zbitka wody pierwiastkow i krwi, kazdy z nas, a jesli te proporcje sie zakloca, nie ma nas, chyba, ze my to nie tylko my, chyba, ze jest dusza, wiara, metafizyka, bo tylko wtedy jestesmy w stalym obiegu (np. reinkarnacja lub zmartwychwstanie)--dlatego wiersz wydaje sie miec pewna blednosc logiczna
Agata_Lebek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam :)) Każdy ma prawo do własnego odbioru. Według mnie całość jest logiczna, a perspektywa trochę szersza... Dziękuję za komentarz, pozdrawiam.
Joanna eM Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 czemu tak mało ? dopiero się rozkręcałam do czytania...
Anna_Myszkin Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Sprytnie sobie wykombinowałaś, Gwiazdko Neutronowa typu C ;) I będziemy w nim zaraz potem, gdy nam się wyda, że już nigdy nas nie będzie, Mądralko :)
miet dlugolecki Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Szarpiąc aborygenów za rękaw ( Third one away from the Sun & us but if there is a water only sun air elements and pulsar of blood we are part of a closed cycle ) ??? zwanego życiem
Fly Elika Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 oj ja nie uważam czy mądrze, raczej wątpię, są sposoby dużo bardziej konwencjonalne i życzliwe zdrowiu i ludziom, przede wszystkim komunikatywne, prawdomówne, bo tego typu granie na podpuchę, to nie dobro a raczej kradzież zycia, bo to podobieństwa się rozumieją a nie milczące i intrygowne przeciwieństwa to i myszołowatość szkodzi, to jest dopiero wrogie
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie spieram się z aborygenami, Miecie, ale mnie tak wyszło ;) the third one from the Sun and us but if these are just water sun air elements and a pulsar of blood we are in permanent circulation Dobranoc bardzo :)
miet dlugolecki Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Excellent, except abos still talk about "cycles" Jury is out, bo ja nie mam glosu
Agata_Lebek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajka o wężu jest jeszcze krótsza, a jaka świetna w określonych okolicznościach;
Agata_Lebek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka "interpra"(drugie dno;)) mi odpowiada, ale co z moim "pierwszym dnem" ;) :D ? Żarty żartami a hormony(planety) szaleją :))
Agata_Lebek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. the third one from the Sun & usbut if it's water only sun air elements and a pulsar of blood we are in everlasting circulation A gdyby tak ?
Agata_Lebek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Szczególne podziękowania dla Ani Myszkin, mieta dlugoleckiego i Aborygenów :)) Pozdrawiam :))
Konrad_O. Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba się:) Wymowność wiersza kojarzy mi się z refleksją po obejrzeniu filmu "Pi" - polecam. :) Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Na początku była woda... ;) Fakt "parowania" naszej egzystencji, byłby dołujący, gdyby nie świadomość (domysł, pragnienie, przeczucie) naszej "wymienności", uczestnictwa w "stałym obiegu". Przemijanie w tym ujęciu, staje się czymś względnym, o czym szumi każdy strumień i opowiada każdy deszcz... :) Kropla wiersza, a kropla to kształt doskonały... :)
HAYQ Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak jak napisałeś Mieczysławie :)) Potykamy się o siebie !:)Pojawia się jeszcze zagadnienie "pamięci wody" i to jest dopiero coś :)))) Dziękuję serdecznie za wizytę i podobne falowania ;)) Pozdrawiam. Masz rację, to jest dopiero "coś", co być może wpływa, a jest jeszcze nie udowodnione, na naszą duchowość, metafizykę (podpowiedź Robin Son'a) i inne rzeczy, których świadomość jeszcze nie obejmuje. Może pamięć, to nie tylko mózg, Woda zmienia właściwości po "odsłuchu" konkretnego rodzaju muzyki. Trzeba zatem jak najczęściej słuchać dobrej, może się nie zagotujemy? :)
miet dlugolecki Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Fuzja i fajerwerki ! jak everlasting love! A dla mnie "pamiec wody" jest dzisiaj bardzo niepoetyczna; pomimo ze sloneczko otworzylo pyska to zataczamy sie jak w pijackim widzie, tluczeni martwa fala zrodzona w cyklonie gdzies na drugim koncu sadzawki, czyli pamiec wody jest rzeczywiscie nierozerwalna czescia stalego obiegu !
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 a jeśli to tylko wóda słońce powietrze pierwiastki i pulsar krwi jesteśmy w stałym obiegu -------------------------------------- the third one from the Sun & us but if it's vodka only sun air elements and a pulsar of blood we are in everlasting circulation A może tak?
Rekomendowane odpowiedzi