Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedziałeś wczoraj kilka niepotrzebnych słów
siedzą teraz skulone pod łóżkiem
ze wspólną nieskończoną nocą
w kroplach potu

orgazmy przytrzaśnięte kamieniami
dotyk lodowatym piątym stycznia
plamy powidoków pulsujące w źrenicach

następnego dnia tylko drzwi z zapałek
cementowa podłoga a
my szelestem pamiętników

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wyobraziłem sobie jakby ktoś mi tłukł jajka młotkiem ... dlatego piąty mi się nie podoba :-(
Poza tym OK , chociaż rozdzieliłbym jeszcze końcówkę :
cementowa podłoga
a my szelestem pamiętników
:-))

Piąty, to taka specjalna data dla mnie. Ale ...sza. Pozostawiłam "a" poza ostatnim wersem celowo, ale może faktycznie Twoja propozycja jeszcze lepiej spełnia funkcję, o której pomyślałam. Dzięki za czytanie i, jednak, troszkę pochwały. Pozdrawiam. E.
Opublikowano

To nie peelka przywalała, a on sam tak porobił. Ale nie wiem do końca, nie było mnie przy tym! Dla siebie zabieram sobie tylko Twoje dobre mniemanie o puencie z podziekowaniami. E.

PS. Las rośnie "wyjaśniony" pod Twoim wierszem. Całuski.
Opublikowano

wyobraziłem sobie jakby ktoś mi tłukł jajka młotkiem ... dlatego piąty mi się nie podoba :-(
Poza tym OK , chociaż rozdzieliłbym jeszcze końcówkę :
cementowa podłoga
a my szelestem pamiętników
:-))

Piąty, to taka specjalna data dla mnie. Ale ...sza. Pozostawiłam "a" poza ostatnim wersem celowo, ale może faktycznie Twoja propozycja jeszcze lepiej spełnia funkcję, o której pomyślałam. Dzięki za czytanie i, jednak, troszkę pochwały. Pozdrawiam. E.
5-ty wers mi się nie widzi !!! :-)
A 5-ego stycznia przyszły na świat moje bliźniaki : Tristan i Inka :-))
Opublikowano

5-ty wers mi się nie widzi !!! :-)
A 5-ego stycznia przyszły na świat moje bliźniaki : Tristan i Inka :-))

A, nooo jak bliźniaki, to mnie zupełnie przekonuje co do piątki! Dzięki Bogu, że dwupłciowe! Bez żadnych aluzji...Gratulacje! Wers należy zmienić. Przegłosowany został!
Opublikowano

Podoba mi się razem z tym przywaleniem.
Kiedy ktoś coś za dużo chlapnie, to jakby przywalił między oczy lub nawet kamieniem w... no, tak jak powiedział Czarek Dacyszyn. A potem już raczej nie da się tego wymazać... Chyba że latami się zmywa i zmywa, uparcie.