Anna_Para Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 najpierw jest fajnie, cieplutko, serducha biją sobie szybciej, zdrowo, oczyska spijają z siebie portrety, za oknami - miasta, paski, wstążki, o, kosmyk włosów spadł na czoło, ładnie. nie poprawiaj. piękna jesień. dobrze mi obok. dodajesz mnie po kropli do, oddaję cię po łyczku od, i jesteś nade mną. mnie pod tobą nie ma, już poleciałam w noc, już obieram ze skórki jabłko w kolorze dłoni. na pół. nagle dłoń sięga po telefon. nie do mnie, nie ode mnie. i zima. potrafisz, jak nikt.
krzysztof marek Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 jak dla mnie jeden z lepszych Twoich Aniu, i treścią i formą. i ten tytuł, wiele mówiący, albo raczej wiele chcący powiedzieć. bo czyż da się powiedzieć coś ważnego "zaimkowo"... poza tym nastrój: nie wżynający się w odbiorcę ale delikatnie wkręcający...:) pozdrawiam Aniu.
Magda_Tara Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Krzysiek ma rację w stu procentach, pozwolisz, że się podczepię pod twój komentarz, Krzyś? to się podczepiam. fantastyczny wiersz, Paro! brawo.
eliza2 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 i mnie się podoba, właśnie taki " zaimkowy", bo tyle w nich treści..pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Krzyś: Dzięki piękne. Miło, że chwalisz mój wierszyk. Taki sobie, ale jeszcze ciepły. Pozdrawiam. Para:)
Anna_Para Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Taruniu, w stu procentach dziękuję, że się zgadzasz z Krzysiem. Cieplej mi się robi na serduchu. Dobranocnie, Para:)
Anna_Para Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Elizo: Ależ mi miło! Te za - imki męczą, trzeba je zaprząc do roboty, niech pracują na poetykę wierszy;( Dzięki piękne, cieplutko, Para:)
Marek_Dziekan Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Oj zaczęło nam się romantycznie, a zakończyło dramatycznie. Życie. Nie zawsze ludzkie tęsknoty się spełniają, bywa.
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 ładniuchno prawdziwy pożytek z zaimków zaiste ale puenta dla mnie niezrozumiała jednak mało mówi generalnie jednak zazdroszczę umiejętności zaimkowania ja zawsze wszystkie wywalam:)
Marek Konarski Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Dla mnie, tylko środek :)
Boskie Kalosze Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładne :-) I przyznam, że to "najpierw jest fajnie" aż nadto wynagradza wszelkie potem. Przynajmniej moim zdaniem ;-) wisi mi wiszący most życie na włosku wiszące ogrody nawet miecz Damoklesa drogie ciuchy i pasażer na stopniach bo ona od wczoraj na telefonie
Pan_Biały Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 fajnie i cieplutko ale tylko albo aż do puenty gdzie wszystko się zmienia dobry wiersz r
anna_rebajn Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Podoba mi się całość. Ale pierwsza zwrotka oddaje całą radość uczucia. Super Aniu. A tytuł - cudny. :-)) A
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Marku Dziekan: Milo, że dołączasz do grona Czytelników moich wierszy. Dzięki piękne, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Babo (ależ ksywkę sobie wybrałaś, ...) Dzięki piękne! Trzeba uczynić atut z "odpadów", które często oddajemy do utylizacji! Zaimki - do zaimkowa, i już jest wartość. jej, mam nadzieję, że jest! Dzięki piękne. Para:)
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Marku Konarski: To dobrze, że chociaż środek. dzięki i za to. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Kalosze, o boskie! Cudko mi napisałeś! Otóż to! Niby jest - a nie jest!;)))) Cieplutko pozdrawiam, Para:)kiedy już skończysz rozmawiać przez telefon sprawdź czy nie słyszałam jak mówisz do niej kochanie kochanie
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Rafale, dzięki bardzo, bardzo. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Anno Rebajn: Cieszę się, że systematycznie czytujesz moje wiersze. Z przyjemnością odwzajemniam ten nowy zwyczaj! :) Cieplutko, Para:)
Boskie Kalosze Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest a nie jest, jak Twój genialny zaimkowy tytuł który bije IM - zakochanym jak dzwon, który gra nam wszystkim jak... biały fortepian: Istnieje w jesieni punkt, punkt jak skrzyżowanie dwóch prostych równoległych względem siebie, znany tylko idiotom i poetom którzy nie ulegli jeszcze stylowym salonikom. W takim, wszędzie tym samym jesiennym punkcie, na opustoszałych polach zbierają się wieczorem czarne fortepiany w olbrzymie gromady i każdy gra to, co zapisały przez całe jego koncertujące życie palce pianistów dotykające klawiszy. Na odległość szpili mrozu przed pierwszym śniegiem pojawia się wśród nich biały fortepian, ten, który po ostatnim koncercie Chopin wypuścił na wolność i unosząc się nad polami z czarnymi klawiszami miedzy zapowiada śmierć tego świata. Świata, który grały zwykłe fortepiany w rozsypanych dmuchawcach i błyskawicach majowej burzy lub kiedy ciężki kamień lipcowego upału rzucony do stawu rozpychał trzciny i brzegi. Biały fortepian gra dalej, tam gdzie czarne coś kończyły gra to wszystko, co pominęły ręce pianistów. Gra prawdziwie.
Rekomendowane odpowiedzi