cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Wiesz , boję się , że spowszednieje ten dotyk , który wiele nam wyznacza i tak wielkie ma znaczenie kiedy pewien próg przekracza dając w świecie złym natchnienie do przeżycia dni następnych pełnych wojen głodu trwogi , który nawet przeinacza myśli mdłe natrętne wrogie w życiodajny balsam ciepła pulsujący rytmem serca Twym jedynym drogim ... Wolin 23 X 2004
krzysztof marek Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 :) najciekawsze w treści (w znaczeniu: do przemyślenia) są takie właśnie wyznania. wojna, głód i trwoga, to nie są jedynie wycinki z kreskówek albo opowieści wyłącznie starszych osób... i w ogóle, ten wiersz jest ładny po prostu. pozdrawiam cezary.
Marek_Dziekan Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 No i po co się bałeś, nie spowszedniał. Ale przynajmniej kawałek poetyckiego świata na twoim lęku skorzystał.
Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 nie uważasz Cezary, że trochę niedbały zapis wiersza? pomyśl nad interpunkcją; albo jest, albo nie ;) a co do treści- dużo tu tego: życie,świat,głód, wojna, trwoga- to dla mnie tematy na kilka utworów i myślę, że u Ciebie zbyt zdawkowo potraktowane, ale jeśli dedykacja- nie wnikam dalej ;) pozdrawiam :)
Marek_Dziekan Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niektórzy piszą tak trochę umierając na kolorowo,to też ma urok, ale w tym wypadku wojna, głód i trwoga jest dramatycznym zaklinaniem wspólnej przyszłości trudu dnia codziennego.
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Przed przecinkiem nie stawiamy spacji.
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Alicja Wysocka : ja stawiam ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Marek Dziekan : za właściwą interpretację " 6 " :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Grażyna Kudła : no , to , jest interpunkcja , czy , nie ??? A niedbały , czy ja wiem ? - najpierw długo i subtelnie , a potem raz dwa !!!
Pan_Biały Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 zazwyczaj nie komentuję wierszy dedykowanych, niosą one specyficzny ładunek emocji, zarówno dla piszącego jak i adresata ale byłem, czytałem i poczułem uczciwość płynącą z tych słów pozdrawiam i najlepszego r
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Pan Biały : cenię uczciwe komentarze - sam staram się , dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi