MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Laureatami konkursu "Opowiadanie o śmierci" zostali: 1. "Pani na koniu" - autorka Biała Lokomotywa (do przeczytania i skomentowania tutaj: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=112637#dol) 2. "Partyjka tarota", autor Kamil Szpyt (www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=113254#dol) 3. "Na Twoim przystanku", autorka Patrycja Gurgul Na miejsce trzecie jest kilka bardzo dobrych propozycji, nie chciałbym jednak samodzielnie podejmować decyzji. Bardzo proszę o kontakt mailowy lub telefoniczy (nr telefonu wyślę zaraz na wewnętrzną skrzynkę poezji.org) kolegów-jurorów (Michała Krzywaka oraz Stefana Rewińskiego, niestety, ale Jimmy Jordan nie nadesłał swoich wyników - sprawy osobiste, co się rozumie samo przez "się", życie jest brutalne), celem ustalenia miejsca III. Refleksje o konkursie oraz uzasadnienie werdyktu (w tym wyłonienie ostatniego laureata/atki) w niedzielę (19.09.2010), około godziny 20h00. Panią Hanię proszę o kontakt telefoniczny, a laureatów o napisanie na pocztę adresu wysyłkowego (pamiątkowa książka :) PS Przepraszam za spóźnienie, ale miałem problemy z połączeniem - oznacza to, że wszyscy "walą oknami i drzwiami" na orga, sweet. PS2 Jestem bardzo, bardzo zadowolony - ale o tym przeczytanie w niedzielę. Wyłonionym już laureatom - GRATULUJĘ! Wykonaliście kawał dobrej roboty! Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :) Laureatów proszę o wysłanie na skrzynkę pocztową adresu wysyłkowego :) Co do uzasadnienia i refleksji: nie jest to proste, bo kosztuje troszkę czasu, a nie samym orgiem żyje człowiek, więc proszę o cierpliwość. Już teraz, wszystkich chętnych, zapraszam w imieniu jury do Krakowa na super-extra-fajny panel dyskusyjny związany z tematem Śmierci/śmierci :) Nagroda główna laureatki - 650 zł - zostanie przekazana na konto Pani Hani :) Samą laureatkę proszę również o wysłanie adresu, celem wysłania książki :) Wkrótce więcej informacji... cdn. Ahoj!
hmmm Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Gratuluję laureatom! (Oczywiście robię to przez łzy... )
Bea.2u Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Gratuluję Laureatom i idę poczytać :)) /b
krzysztof marek Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 gratuluję :) bardzo! Biała Lokomotywo - rozpędzasz się :))))
Biała Lokomotywa Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Dziękuję wszystkim gratulującym i sama gratuluję pozostałym laureatom (jak na razie jednemu). Tobie Krzysztofie w szczególności dziękuję, a tak w ogóle, to jestem w lekkiej panice:)
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Ale miałam nosa! :)) Raz jeszcze serdecznie gratuluję i pozdrawiam - Ania
Biała Lokomotywa Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, dziękuję. Dla osoby debiutującej na portalu Twój komentarz był ważny i ten też:) Pozdrawiam.
Kamil Szpyt Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Ja również dziękuję i gratuluję:)
Oluśka Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Serdeczne gratulacje! Przeczytane, przemyślane. Opowiadania są świetne.
Sam jeden Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Winszuję serdecznie laureatom :) Opowiadania mają swój klimat, niebanalnie napisane, więc pudło jak najbardziej się należy. Pozdrówka :)
M._Krzywak Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Super :) Ja mogę podrzucić (czyt. wkleić) swoje notatki do wybranych utworów!
Bea.2u Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie uwagi, to bardzo dobry pomysł. wydaje mi się, że rzetelne komentarze bardzo by pomogły temu portalowi :)
aluna Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Gratulacji nigdy dość!I MOJE NAJSERDECZNIEJSZE !
Biała Lokomotywa Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, że zgodnie z regulaminem konkursu, laureatowi przypada w nagrodę symboliczny gest przekazania 650 zł. To wspaniała nagroda. Bardzo dziękuję za gratulacje i pozdrawiam serdecznie:) P.S. A jak powiedział Andrzej Poniedzielski, uaktualniając porzekadło, że w nowej rzeczywistości – pieniądze szczęścia nie dają… do kwoty piętnaście złotych.
Kamil Szpyt Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Przepraszam, ale miałbym pytanie do pana Rakoskiego, dotyczące konkursowej książki, którą miał mi wysłać. Mianowicie chodzi o to, czy nastąpiły jakieś nieprzewidziane komplikacje, bo jak dotąd nic do mnie nie dotarło. Przy okazji proszę wybaczyć, że umieszczam pytanie na forum, a nie wysyłam osobiście (wiem, iż trochę to nieeleganckie...), ale nie znam pana - w miarę aktualnego - maila:) Z góry dziękuję!
Patrycja Gurgul Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Bardzo dziękuję za wyróżnienie . :) Pozdrawiam wszystkich cieplutko .
Rekomendowane odpowiedzi