Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 najbardziej lubiliśmy bawić się w wojnę można było rozpierdolić całe zło karabinem maszynowym z patyka teraz jest podobnie na pieprz chińskie pióra w miejscu patyka po pierwsze gitara po drugie Pelikan ----------------------------------------- www.youtube.com/watch?v=Qug0xMfcrf0 ;)))
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 I ja jestem z takiej Bandy! :))))) Z różnicą taką, że my jeździliśmy na misje, a liście bzu to były paszporty :)))) Agatku, wyczarowałaś wspomnienia jak ze snu :) Pozdrawiam serdecznie!
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ciekawie ujęta zamiana oręża. Podoba się. (Mój Pelikan się zaciął, więc przerwałam działania wojenne ;( Pozdrawiam :)
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Liście bzu?:) A my wszędzie wchodziliśmy bez paszportów ; tylko zawsze zapominaliśmy o soli do kartofli ;) Płomyki z ogniska wystarczały jako przyprawa :) i te czarne gęby. Chyba będzie dalszy ciąg wiersza, do twarzy nam z tym ognikami dzieciństwa :) Dziękuję. Pozdrówka :))
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie dziękuję :)
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do Ciebie to ja mam romans, nie podjęłabyś się przetłumaczenia kilku moich wierszy na j.angielski? Ja miałam kilka Pelikanów. Pelikan - rower, wieczne pióro, wiersz o takim tytule... Rower mi ukradł T. Mazur, starszy "kolega" z innego podwórka :( Nie oddał... Świński ryj jeden.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No świński, bez wątpienia. Powiedz tylko, które Twoje - mam jeszcze sporo luzu do szóstego września.
a._mrozinski Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A już myślałem, że to w ramach promocji "Niezniszczalnych", którzy od wczoraj w kinach... tymczasem mamy tutaj wspomnienia, melancholię i ten wszechobecny, niezbyt logiczny żal za tym, co było i minęło. Arek
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No świński, bez wątpienia. Powiedz tylko, które Twoje - mam jeszcze sporo luzu do szóstego września. Naprawdę !:) ?? Tak się cieszę. To zróbmy tak: Ja dodam Ci tu linki do wybranych przeze mnie wierszy, a Ty dodasz mi tłumaczenia pod tymi wierszami jako komentarz. + prywatne wiadomości w razie jakichkolwiek problemów w temacie. Tak na początek: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=113370 www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=113775 www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=94842
Baśń Jednej Nocy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 ładne zestawienie wczoraj i dzisiaj... ckm z gitarą... broń na muzykę - bardzo :))) pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do tamtych chwil wracamy najchętniej. Ta nasza młodość. Może nie do końca żal, raczej tęsknota. Dziękuję. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie to ogromnie :)) Dziękuję. Pozdrowienia.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Jest to miły komentarz do wspomnień, prawie poetycki... pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 dobre co najmniej pióro :) pozdrawiam. miło się czytało.
Agata_Lebek Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;))) Dziękuję, pozdrawiam też :)
Agata_Lebek Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ważne, że działa ;) Dziękuję Krzysztofie Marku :)) Dobrego dnia. Pozdrawiam.
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 szkoda , że karabiny z patyków i nasza pisanina to w dalszym ciągu zabawa - dla innych ... Ale gdyby każdy był rymokletą chociaż :-) Pozdrawiam , C .
Agata_Lebek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaczynam mieć zadatki na rymokletkę :-) Już czuję, że czasem rymuję ;)) Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żartuję :-) Bo fajne, podoba mi się. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi