Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 nie słyszysz głosu, co zza gór mówi piosenkami? bicia godzin w zegarze zdmuchniętych truskawek? jakim trzeba być głuszcem, by nie rozpoznawać drżenia fali, kiedy w kraterach zimnych planet niesie tylko dla ciebie jedno? jedno słowo, powiedzmy szczerze – dwa. na nowo stanę prężna, gotowa na wyzwanie, a to, co dzieje się gdzieś, obok, spadnie na dno. zaczesz mi włosy do tyłu, chcesz? zatrzasnę dla ciebie rzęsy wszystkich knajp. odkorkuję wspomnienia sprzed roku. tylko usłysz wrzask oddechu na szyi, łomot spadających ramiączek, huk domykanych śmietników, bielizny czarnej jak twoje oczy.
marek_cz. Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 no właśnie, jaka cisza? peelka krzyczy, że chce usłyszeć te dwa słowa, a może nawet chce je mieć wykrzyczane... tak jak ona odważnie, przed całym światem wspaniale Aniu pozdrawiam serdecznie, marek :)
Judyt Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 poczytałam smutny obrazek J. serdecznie Aniu(:
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Marku cz: Dzięki śliczne. Pozdrawiam serdecznie. Zdaję sobie sprawę, że takie wrzeszczące wiersze nie są najlepsze, cieszę się zatem, że nie jest najgorzej;) Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Judytko: Dzięki za czytanie. No, smutny, jutro wkleję wesolutki. :) Cieplutko, Para:)
krzysztof marek Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 zmysłowo i ciekawie Aniu :) pięknie i interesująco zestawiłaś obrazy brudu i ciała. jedno mi zgrzyta tylko: w trzeciej strofce z dużej litery napisałaś "Zatrzasnę" kiedy wszystkie jak jeden wyrazy są z małej literki. ale to pikuś tylko ;) pozdrawiam serdecznie :)
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Krzysiu, niezawodny. Dzięki śliczne, już biegnę poprawić. Serdeczności cieplutkie, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Mnie ten wiersz nie krzyczy. Jest wołaniem, ale interesującym, kobiecym. Jeśli się ma nadzieję, trzeba zawołać, czasem nawet ryknąć - wiadomo, z nimi zawsze tak:) Serdecznie... Leo.
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Leo: Rozumiem zatem, że wiersz się podoba? Dzięki tak czy siak. Byłaś, czytałaś, napisałaś:) Dzięki cieplutkie, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Dobrze rozumiesz, bo podoba:)) Papatki... Leo.
aluna Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Aniu wspaniale , zapiera oddech! I to : a to, co dzieje się gdzieś, obok, spadnie na dno. Wiadomo poeticka w całym calu! Pozdrawiam gorąco! Ania
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Alunko, dziękuję serdecznie. Bardzo mi miło, że mnie czytasz i masz czas tu coś napisać. Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Są dobitnie wyrażone emocje w wołaniu o te "dwa słowa". Metafory aż krzyczą tęsknotą i gotowością peelki. Pretensja, ale nie rezynacja. Podoba się. Pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Anno Myszkino: Dzięki śliczne. Miło mi, że masz dla mnie czas. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Duks Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Witaj Aniu. Ciekawy wiersz. Choć jeszcze muszę go trochę „potrawić” :) Myślę, że to dobrze, bo zatrzymał mnie na dłużej. Na tzw. pierwszy rzut oka - wydaje mi się, że można by usunąć przedostatni wers. Byłoby płynniej i wiersz ładnie by się skracał (wersy 5-4-3-2-1). Ale to tylko sugestia. To Twój wiersz i Ty tu rządzisz. :) Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
Anna_Para Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 To jest warsztat, i chętnie korzystam z Waszych uwag. Dzięki Andrzeju, że doradzasz. Spojrzę jeszcze na ten wers. Cieplutko, wdzięczna Para:)
Magda_Tara Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 no, Para! tak po męsku? jak Biały niemal??????? umisz???????? zabieram, bo się zacukałam tym wierszem brawo! idę walnąć z gwinta! pa :))))))))))) naprawdę brawo!
Anna_Para Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 No, ale mi komplement!!!! Że po męsku??? :) Miło mi, oczywiście! Bardzo dziękuję za komentarz! Długo czekałam, i jest:) Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi