Grażyna_Kudła Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 pielęgnuję w ogrodzie ślady twoich stóp za oknem. zasadziłeś je zeszłej wiosny umykając w pośpiechu przed burzą jak zwykle była cisza (wypchana po brzegi gardłem zdartym do podeszwy) zagłuszał ją tylko skowyt psów wieszanych przez tubylców na bezdusznej ulicy i pociąg pośpieszny młody pęd wina pnie się w górę oplata dłońmi kielich życia. nikt nie pamięta jaka byłam na wiosnę. musiałam być nieźle zawiana
krzysztof marek Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 witaj Grażynko - po przerwie, jak rozumiem :) ładny wiersz. w pierwszej strofce zamiast -zasadziłeś- może lepiej byloby -zostawiłeś- ? byłoby nie tak dosłownie, ale to tylko moje widzimisię. pozdrawiam serdecznie :)
gabriel p. Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 ładnie i nastrojowo. podoba mi się ta zawiana. musiało być wesoło. pozdrawiam :-)
Czarna_Dama Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Bardzo ładnie, ciekawie ujęta pointa. Pozdrawiam autorkę
Grażyna_Kudła Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Krzysiu, po przerwie, ale pamiętam, że Ciebie jeszcze odwiedziłam... tak jakoś w maju :) i znów zielono mi... chyba :))) nad Twoim widzimisię pomyślę, bo to przecież warsztat miło, że zajrzałeś pozdrawiam równie serdecznie:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wesoło... hm, pewnie było Gabrielu :) dziękuję za odwiedzinki, pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za zajrzenie i ślad pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam. Bardzo na Tak. Choć miedzy wersami troszkę smutku czytam. Świetnie spuentowany. Serdecznie... Leo.
Grażyna_Kudła Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leo, za wyczytany smutek- dzięki, on tam jest rzeczywiście pozdrawiam Grażyna :)
Judyt Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 czytałam zdaje się dużo do przemyślenia bije z niego dojrzałością, Ahoj! J. serdecznie
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za zajrzenie, znad morza??? ahoj! :)
Judyt Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za zajrzenie, znad morza??? ahoj! :) oj(: chciałabym Grażynko gdzieś znad wody wtedy by może pot z czoła był chłodniejszy(; J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi