Arthur "Dutch" Schultz Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Dzień słoneczny, las piękny, droga niedługa, twarze uśmiechnięte, bestie przyczajone, oczy wpatrzone, duża polana, postój zwykły, łopat wiele, doły głębokie, szereg strachu, szereg zbrodni, dżentelmeni honorowi, przeciwnicy chłodni, dym niewielki, ofiar mrowie, potomkowie zbrodni, dziedzice w rowie, ziemia pamięta, wyrok wykonany, kolejny wagon kaźni nieznany.
Książę Adelajda Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 boże, nie. Nie, nie, nie.
JacekSojan Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 ten beznamiętny komentarz do historii zaskoczył - taka jest rzeczywistość, czyli prawda; a pointa - ostrzega; nie ma końca kaźni, naiwni szybko giną z wytrzeszcem oczu że coś podobnego i ich spotkało - odważny tekst, oryginalne ujęcie tematu - - gratuluję! J.S
Książę Adelajda Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Nie mam pojęcia gdzie to odważne i gdzie oryginalne. Może mam ze sobą problem.
Marek Konarski Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wyszła martyrologiczna katarynka, nie zawsze temat "uświęca" tekst...
Monika_Gromala Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, Katyń to nie wylicznka. Budowanie wiersza, w oparciu o dwie części mowy sprawdza się w wypadku strategii lingwistów. A autor na pewno nim nie jest.
Józef Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mam mieszane uczucia. Poeta chyba próbuje przekazać, że powinno się więcej uwagi zwrócić na zbrodnię katyńską i dołożyć więcej starań do wyjaśnienia tej zbrodni. Wiersz jak i jego tytuł sugerują odniesienie tylko do tej jednej zbrodni."ziemia pamięta, wyrok wykonany, kolejny wagon kaźni nieznany." Odbieram to jako kolejna karta z histori nie do końca znana. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 mimo że uwielbiam rymy ale jestem na nie rymy gramatyczne tutaj powodują wręcz odwrotny skutek spłaszczają rysujący się obraz obu zbrodni pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arturze, podzielam zdanie Józefa. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 brak słów - tak nie można to jest najgorszy tekst jaki tu czytałem pisz ale nie tak życzę lepszej weny r
Magda_Tara Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :( zgadzam się z Białym, niestety pisz, ale nie o tym, kiedyś przyjdzie czas również na najcięższe tematy - nie znam trudniejszego. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi