Don_Kebabbo Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dobrze jest myśleć o różnych rzeczach (Szare komórki, podstawa czaszki) Coś tam notować, nawet kaleczyć Tak, by powstała fraszka lub paszkwil I tak się liczy jedynie farsaDoświadczam życia, ono mnie również Dobra zabawa to tylko balsam Coś, co nam mówi o ranach głównie Widzisz, to miejsce, gdzie leją panie Pod koniec sierpnia piwko w ogródkach W sklepach zapasy do wyczerpania I tradycyjna już christmasówka Cieszy, że tutaj nie jest najgorzej Drobne, jak wszędzie, robi się bzdury Dzieci wychodzą z błędnych założeń Córka sąsiadów idzie w piguły Nie ma powodów, aby się chlastać Wystarczy prysznic raz, dwa w tygodniu Ktoś ulicami ceruje miasta Ktoś z góry wzrokiem szyje przechodniów Ktoś jeszcze ciągnie oddechu dyszel Być może wierząc w pódl się i grasuj I nie jest ważne ile kto pisze Ostatnie zdanie jest kwestią czasu
krzysztof marek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 pogodzenie się z rzeczywistością na znak pokoju. w gruncie rzeczy wiele bzdur nie jest wart zachodu ;) dobry wiersz, ciekawe spostrzeżenia, a dwie ostatnie strofki, zwłaszcza. pozdrawiam Don Kebabbo!
Czarna Wstążeczka Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 super ^^ pierwsze dwie strofy do mnie nie przemawiają (i już chciałam napisać, że cały wiersz fatalny, ale) ale na szczęście dalej już było coraz lepiej, z perełką "christmasówką" na czele. tak więc ostatnie cztery strofy zdecydowanie najbarwniejsze, najlepsze, jaskrawe. i trafia do czytnika. :)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tak, świetne... ot co. Pozdrawiam... :)
Marcin B Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Nie ma co się rozpisywać niepotrzebnie. Świetne.
Marek Konarski Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Bajka dla dorosłych z egzystencjalnym (literackim) morałem... Swoboda pisania, przyjemność czytania :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Don Kebabbo w wersji light ! Też zgrabnie :-)
Nessa Isilra Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Ostatnie zdanie zależy zawsze do kobiety. :) Dobrze się czyta.
Don_Kebabbo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czas też była kobietą! :D
Pan_Biały Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 do przeczytania i zapomnienia ostatni wers jest dobry i prawdziwy pozdrawiam r
Don_Kebabbo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piętnasty też ;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi