cezary_dacyszyn Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 śpię ona mnie kocha przez żagiel skóry czuję jej krwi obieg w dzień się nawet różnimy jak półkule obie nocą dochodzimy równika i statecznym kursem odbijamy w stronę księżyca jednakowym pulsem Wolin 29/30 IV 2006
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 bez ostatniego wersa biorę. pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 żagiel skóry działa na wyobraźnię :(( trzeba umieć dobrze wyprawić... nie, Cezar - tym razem nie dla mnie buziak!
Oxyvia Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Na mnie też boleśnie działa ten żagiel skóry - widzę zwisający z zakrwawionego człowieka ochłap skóry, dyndający na wietrze... Brrr!
teresa943 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 a może pierwszy wers zakończyć "przez skórę"? żagiel też "misie" źle kojarzy pozdrawiam Cezary :) Krysia
Anna_Para Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Nie przeszkadza mi "żagiel skóry", bo sobie kojarzę znaczenie, funkcję, nie zaś kształt. Dzięki żaglom łódź płynie. Piękny, metaforyczny calutki, bardzo! Cieplutko, Para:)
Judyt Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 bardzo piękny w całości, zespolenie kochających się ludzi super, J. serdecznie
Oxyvia Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, a ja myślę przede wszystkim obrazami w sztuce, znaczenia są zawsze pod nimi (u mnie). I są to obrazy bardzo żywe, niestety. :-(
Marek Konarski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 śpię ona mnie kocha przez żagiel skóry Tylko to do zachowania, reszta -liryczna powtórka z powtórki...
klubo Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 jak półkule obie- lepiej by brzmiało jak obie półkule- po co ta inwesrsja? pozdrawiam
bruno seping Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 temat rozklepany wszak do bólu, ale słowa niezłe. pzdr:)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Rejs... pierwsze skojarzenie z filmem o tym samym tytule. Moim zdaniem, II - ga strofka zdecydowanie lepsza... choć przyznam, że to.. " ona mnie kocha przez żagiel skóry" spodobało mi się. Określenie.. "krwi obieg".. hmm.. osobiście wolałabym.. krwi bieg. Cezary, serdecznie pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi