cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 wróciłaś agnieszko , zawsze ciebie pragnąłem dziwnym trafem masz coś więcej niż pochwę jak słodycz rozumiesz słowa oczy twoje radosne i wyskubujesz szepty jak pliszka te wypowiedziane z daleka te mówione z bliska właściwie dobierasz myśli gesty twoje kochane zbudujemy zamek Wolin 17 IV 2006
anna_rebajn Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "dziwnym trafem masz coś więcej niż pochwę" - wskazuje na złe doświadczenia peela w relacjach damosko -męskich. Bardzo złe! :-)) Unikaj "twoje" i powtórzeń "te" np. zawsze pragnąłem czegoś więcej niż pochwy słodycz słów rozumnych świt oczu radosny wyskubujesz szepty jak pliszka rzucane z daleka podawane z bliska dobierasz myśli i gesty w kochanie zbudujmy z nich zamek - coś w ten deseń. Wydaje mi się, że można kilka rzeczy dopracować ;-). Ale ty tu jesteś gospodarzem. Pozdr. ciepło. anna
Ela_Ale Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Nie polecałabym wersu w formie: "zawsze pragnąłem COŚ więcej jak pochwy" jeśli już, to:"CZEGOŚ więcej" . "Dziwny traf" też mi troszkę zgrzyta. Trudno mi polubić ten wiersz. Nie wiem, dlaczego. Pozdrawiam. E.
Oxyvia Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zgadzam się z komentarzami obydwu Poprzedniczek. Wers "dziwnym trafem masz coś więcej niż pochwę" brzmi antyfeministycznie, odpychająco. Szkoda.
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 No właśnie - same feministki :-) Chłopy ratunkuuu !!!
Oxyvia Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Feministki??? No, a co byś powiedział o kobiecie, która by napisała tak: "Niepoznany jeszcze mężczyzno, jakimś dziwnym trafem składasz się nie tylko z siusiaka"? Sympatyczne?
M._Krzywak Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 To nie jest chyba kwestia feminizmu (bo feminizm w gruncie rzeczy opiera się na jednym - los mnie pokarał, bo nie jestem facetem :), tylko na obrazowaniu. Wiersz jest w tonacji lirycznej, z której wybija się owa "pochwa". Mnie tam to w sumie jakoś wybitnie nie przeszkadza, ale zostawiłbym tutaj puentę i dopisał do niej co nieco. Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A powoływanie się na solidarność męską w obliczu "ataku" płci przeciwnej nie za bardzo typowe, hę?
Oxyvia Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybija się ten "dziwny traf", jakim jest kobieta składająca się nie tylko z pochwy. To ten "dziwny traf" tak nas drażni, Michale, nie sama pochwa.
teresa943 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Cezary, tak szczerze, to mnie także razi "ów" wers, choć rozumiem zamysł zgodny z tytułem - peel marzy o takiej kobiecie, z którą łączy więź duchowa, jednak prawdziwie kochający mężczyzna kobiecie nie powie, że ma coś więcej niż "pochwę"...owszem, to wszystko, co znaczy "coś więcej" chwyta za serce, ale to jedno słowo...zniesmacza, a szkoda, bo dobry wiersz liryczny, takie jest moje "kobiece" odczucie ;-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Jakaś tutaj widzę bitwa męsko-damska się kroi. Ja rozumiem Cezarego, chociaż mnie też "pochwa" razi lirycznie bo nie lubię takich dosłowności choćby były z rozmysłem stosowane. Myślę, że gdyby w to miejsce była zgrabna metafora, nikt by się nie oburzał. Forumowiczki płci przeciwnej! Toż to jest bardzo pozytywny dla Was wiersz. PL odkrył wielką rzecz - czym jest kobieta!!! Nie tylko ciepłym, otwartym miejscem, które trzeba wypełnić napiętą treścią... Propagujcie ten wiersz, bo dla mężczyzn będzie on zrozumiały, a może niektórym oczy otworzy :)) Co do "dziwnego trafu" to po prostu obrazuje zaskoczenie PL, nie doszukujcie się w tym pejoratywnych treści. To tyle jako adwokat Cezarego, mam nadzieję, że autor miał w głowie to samo co napisałem...
cezary_dacyszyn Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Pielgrzym umie czytać między ... :-) wersami :-)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 świetny wiersz właśnie szczególnie kawałek o czymś więcej niż pochwie mnie najbardziej rusza wskazuje na istotne poruszenie nie tylko penisa peela a to już coś :D:D:D
Rekomendowane odpowiedzi