Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

gdy mnie piszesz wierszem

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pewnie się pogubiłem, bo druga strofa brzmi mi tak, jakby to kobieta pisała. W kursywie wyjawia się ta kobieca słabość, i porywa męskie ego dreszczem. Ale pewnie da się to odczytać bez problemu również w drugą stronę. W każdym razie jest to wiersz operujący w dużej mierze abstraktem, przez co trzeba się skupić, żeby odczytać zależności. Pozdrawiam ;)

P.s. To ostatnie to bynajmniej nie jest zarzut.
Nic a nic się nie pogubiłeś :)) wszystko się zgadza... "w dobranej kursywie" ukryta jedność, więc...;-) po prostu wiersz operuje metaforą obrazujcą te zależności, trzeba się skupić albo znać to z autopsji...tylko tyle, Marku :)
Dziękuję serdecznie
:):)
Ciepło pozdrawiam i życzę miłego dnia -
Krysia

Świetny erotyk. Jestem pod ogromnym wrażeniem zmysłowości, jaką ukazałaś, a którą już sam tytuł mógł mocno zasugerować. Można wnioskować, że wszystko to czego doświadczamy składa się z przeciwieństw. Stosunek płciowy to jednoczesnie "pozorna szorstkość" i "delikatność".
Plus przeciwieństwo w formie pieszczot tego nie trwałego, "kruchego" ciała, przesycony jednak podskórnym wyrazem uwielbienia dla duszy.
Piękne.
Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj Zdrojek! Dawno Cię nie było, więc tym bardziej miło, że zajrzałeś. Sprawileś mi ogromną radość swoją interpretacją, z której wynika jak głęboko "wgryzłeś się" w wiersz.
Dziękuję pięknie.
:):)
Serdecznie i ciepło pozdrawiam -
Krysia