Pancolek Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 www.youtube.com/watch?v=vHt72jJ_1t0 Ciad pościelowy www.youtube.com/watch?v=TOpqwsEtEMg Dawajta ambitne i super pościelówy, ale bez gówien popowych i pedalskich głosów ;D ps: www.youtube.com/watch?v=X0nAM7Y0ZbQ ewentualnie proszę o rocka tego typu
Mr._Żubr Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Damien Rice - bardzo fajnie. Zwłaszcza, że dla mnie rzecz dość osobista i wspominkowa. Nie tylko ten kawałek. W dość podobnym klimacie polecam formację Noah And The Whale (zwłaszcza utwory "Our Window" i "My Door Is Always Open"): www.myspace.com/noahandthewhale Poza tym utwory z filmu "Once", którego jeszcze nie widziałem, ale powziąłem zamiar. Utwór otwierający soundtrack: www.youtube.com/watch?v=NSUMYjgDO3E A teraz, żeby było trochę weselej i pozytywniej, ponownie Noah And The Whale z utworem, którego nie ma na ich Myspace (jeden z najbardziej pozytywnie zakręconych klipów ever): www.youtube.com/watch?v=T8YCSJpF4g4 No i jeszcze covery w wykonaniu tych państwa są baaaardzo pozytywnie nastrajające, zwłaszcza, kiedy pani spogląda prosto w kamerę:) Jeśli coś dziś można nazwać indie w pełnym znaczeniu tego słowa, to jest to właśnie to: www.youtube.com/watch?v=meT2eqgDjiM www.youtube.com/watch?v=JmENgrVOwgA&feature=channel Tyle ode mnie, pozdrawiam.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 O Matko na Niebie! Ta pierwsza nutka wymiata, reszta dobra dla emerytów (Scorpions) i rozwydrzonej młodzieży (Papa Roach - to nie jest rock, ale pop :D).
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Moje Top 10 (polecam): 1. www.youtube.com/user/androgyn9#p/f/0/eUvApC0bwUk (Noir Desir, nastrojowo) 2. www.youtube.com/user/androgyn9#p/f/21/J8Z549GKkeM (Noir Desir, podskokowo) 3. www.youtube.com/user/androgyn9#p/f/6/0PzM13kGE64 (Noir Desir, nostalgicznie, ta nutka zabija!) 4. www.youtube.com/watch?v=x8n0vFypTl4&feature=related (Funeral For A Friend, pogrzebowo dla Przyjaciela :D) 5. www.youtube.com/watch?v=V6nbFZtxAL4 (Archive, mrocznie) 6. www.youtube.com/watch?v=2bY0qi_ugs8 (Anna Ternheim, nutka do wyciskania łez :D) 7. www.youtube.com/watch?v=BPNmc71b7iE (IAMX - mój Bożek :) 8. www.youtube.com/watch?v=G-jMWzfj9gM&feature=related (IAMX/Imogen Heap - nutka nie do opisania :) 9. www.youtube.com/watch?v=G-jMWzfj9gM&feature=related (Matmatah - sielsko w wersji francuskiej, dobre :) 10. www.youtube.com/watch?v=GeewJPUcztg (Britney Spears, antypopowo :) Pozdro.
Vica Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 o tak noir desir.. cantat złym człowiekiem jest, ale jak śpiewa www.youtube.com/watch?v=Zzc6K8QpUwI www.youtube.com/watch?v=mfmQe_eBvrc (radiohead, tytuł mówi sam za siebie) www.youtube.com/watch?v=gEDSu72Zr3o (nouvelle vague mistrzowie coveru) www.youtube.com/watch?v=3ATQFFwU0_k ( z uwielbienia dla jacka) www.youtube.com/watch?v=cifLehBXQ8w (stary dobry blues) www.youtube.com/watch?v=1KogHYeA0ns ( king crimson, tu nie potrzeba komentarza) www.youtube.com/watch?v=gIPjDkyCht0 (hammerfall jakiś taki sentyment) www.youtube.com/watch?v=EgMZAcHu3ZU&feature=related (alice www.youtube.com/watch?v=tfoCjvc9K88 ( tool na ostro) www.youtube.com/watch?v=ZGMDBppWBOo ( nieśmiertelny curtis) i wiele wiele innych co prawda miały być pościelówy , ale te też się nadadzą www.youtube.com/watch?v=FJeOxQuPiwg ( the xx zagadkowe)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To przechodzę do tracklisty :D Zobaczę, odsłucham, ocenię :D Pozdro.
mine Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 za każdym razem jak tego słucham przechodzi mnie dreszcz... Alan Rickman - Tango de la Roxanne - www.youtube.com/watch?v=LuBdzF6JNVw reszta też dobra: Love Is The Drug - Roxy Music - www.youtube.com/watch?v=ci9jA_4O3GI Fun Lovin' Criminals - Love Unlimited - www.youtube.com/watch?v=hTJ10Smz8pE Alibabki - Tango zalotne przeleć mnie - www.youtube.com/watch?v=E3Ze4JxX1gs The music-Turn out the lights - www.youtube.com/watch?v=3W1h2uJI8TE Bjork - All is full of love - www.youtube.com/watch?v=EjAoBKagWQA Jose Gonzalez - Heartbeats - www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=s4_4abCWw-w&feature=related Janis Joplin - Summertime - www.youtube.com/watch?v=mzNEgcqWDG4&NR=1 Elvis Presley - Fever - www.youtube.com/watch?v=G9Ht1q9psfY bob dylan - I Want You - www.youtube.com/watch?v=tTLdwNfLls4 Cream - Sunshine Of Your Love - www.youtube.com/watch?v=Hv-EOc_74bY Blur - Tender - www.youtube.com/watch?v=DNumVU9uBgo The Stooges - I Wanna Be Your Dog - www.youtube.com/watch?v=BJIqnXTqg8I MGMT electric feel - www.youtube.com/watch?v=fUzL1rfzJD8 i coś extra;] - Linda Scott - I've Told Every Little Star - www.youtube.com/watch?v=6QYtyyKgqp0
Vica Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 fakt tango de la roxanne elektryzuje zwłaszcza w scenie z moulin rouge i oczywiście pościelówa wszech czasów www.youtube.com/watch?v=sHiMDB19Dyc
paper_doll Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 www.youtube.com/watch?v=oKwTVTYwkiM&feature=related - Antony and the Johnsons z Almondem, przepiękny utwór. Ja przy nim płaczę jak bóbr. www.youtube.com/watch?v=vN7ujDF-rus&feature=related - ponownie Antony i przejmujący "The Lake" www.youtube.com/watch?v=1LWWFwhv7jg - A whisper in the noise "As we where"; niezwykła kapela, wybitne albumy. www.youtube.com/watch?v=W0S-MaHdA5E&feature=related - Crippled Black Phoenix (kooperacja muzyków z Electric Wizard, Portishead, Mogwai i Gongi - wybuchowa), w przyszły piątek ich koncert w Warszawie, ja rzecz jasna się wybieram, bilety niedrogie (35 PLN) więc jeśli komuś przypadnie do gustu też może wpaść (Progresja). www.youtube.com/watch?v=fASJuCtBgrw - Will Oldham aka Bonnie Prince Billy, niezwykle płodny artysta folkowej sceny niezależnej, legenda (przy okazji, świetny klip do obejrzenia) www.youtube.com/watch?v=ujtsAOvWibY - moje nieśmiertelne, ukochane Clann Zu www.youtube.com/watch?v=efUTCMd9Do8 - Mogwai, bo to kapela, której nie wypada nie znać www.youtube.com/watch?v=Rsf2LoLk3SA - Godspeed! You black emperor, bo to esencja postrocka, a "Moya" sprawia, że ciarki mam na całym ciele. No i zreaktywowali się! (a propos postrocka, w dniu koncertu Crippled Black Phoenix wystąpi też God Is an Astronaut, karnet na te dwa koncerty 59 PLN) www.youtube.com/watch?v=UvufCRA_jS8 - Gravenhurst, świetny kawałek, tylko na dobrych głośnikach. www.youtube.com/watch?v=3pcFr4FLBHc - Einstürzende Neubauten, bo "Sabrina" to rewelacyjny kawałek, ale w połączeniu z klipem - ponadczasowe. www.youtube.com/watch?v=kcueeFP7e3s - i na koniec mój ukochany utwór Noir Desir, które - jak zauważyłam - było już kilka razy wymienione :)
paper_doll Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę stanowczo zaprotestować!!!!!! Alan Rickman tylko tańczy w tym... zamieszczonym przez Ciebie klipie. Zresztą to chyba jakaś wizja z teledysku Texas. El tango de Roxanne śpiewa nasz rodak, Jacek Koman, który zresztą zagrał w Moulin Rouge Nieprzytomnego Argentyńczyka (u nas przetłumaczono na Argentyńczyka z narkolepsją...). Koman mieszka od paru ładnych lat w Australii, ostatnio święci tryumfy ze swoją kapelą, Vulgargrad, z którą to wykonują taką oto muzykę: www.youtube.com/watch?v=Dx2dBQr5WHU&feature=related www.youtube.com/watch?v=QSq_dSdJXro&feature=related dla mnie wymiatają :)
mine Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę stanowczo zaprotestować!!!!!! Alan Rickman tylko tańczy w tym... zamieszczonym przez Ciebie klipie. Zresztą to chyba jakaś wizja z teledysku Texas. El tango de Roxanne śpiewa nasz rodak, Jacek Koman, który zresztą zagrał w Moulin Rouge Nieprzytomnego Argentyńczyka (u nas przetłumaczono na Argentyńczyka z narkolepsją...). Koman mieszka od paru ładnych lat w Australii, ostatnio święci tryumfy ze swoją kapelą, Vulgargrad, z którą to wykonują taką oto muzykę: www.youtube.com/watch?v=Dx2dBQr5WHU&feature=related www.youtube.com/watch?v=QSq_dSdJXro&feature=related dla mnie wymiatają :) dobra dobra...;] wpisalam w yt "tango de la roxanne" wyskoczyło słysze - dobrze słysze i jechałam dalej;] powiedzmy takie lapsus calami ale dobrze, że zauważony błąd a vulgargrad - rewelacja! tarararara ra rara
Don_Kebabbo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Cudze chwalicie, swego nie znacie, polecam coś z rodzimego offu: www.libido.mp3.wp.pl - utwory: Dodo oraz Trzysta kici (Po plecach zimne spływają obcasy). Mój ulubiony to Z kamienia na kamień, ale to już młot ;)
Marlett Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Również polecam naszą, świetną , młodą wokalistkę , o nieprzeciętnej barwie głosu; www.youtube.com/watch?v=m4axtUvLcQU&playnext_from=TL&videos=ovdkN-SqEa8 www.youtube.com/watch?v=tGSA2t6WWpk www.youtube.com/watch?v=OFULhWXFuNk&feature=related www.youtube.com/watch?v=YmMD57_7oMc
HAYQ Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 w temacie ;) www.youtube.com/watch?v=Nu_C4qQcJKU www.youtube.com/watch?v=HXsEWC1F3fE www.youtube.com/watch?v=C49H3aWdiK8&feature=related pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi