Aleks Kleks Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 przed świętami już się nic nie robi poza wypiekami i przeczuciem czkawką, której nie można się pozbyć pozostaje długi nieużywany czas można postać poszukać wzrokiem na Ładną przyjechali strażacy pali się strop rozlewa się po piętrze strumyki ognia przy krokwiach jakby padało za oknem przysłonięte żaluzje wygięte od palców ludzie zawsze tak robią zastawiają hydranty i nagle roją się wszędzie wokół jak z pękniętego ula ci co zostawili coś na gazie na sofie w zatrzaśniętym mieszkaniu strażacy palą skręty a jutro już święta i groby powoli wchodzą na ulicę zastawiają hydranty
Bernadetta1 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 nie dla mnie niestety...pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pierwsza strofa to porażka, trzeba się zdecydować, albo nic się nie robi, albo coś się jednak robi. "Szukanie postaci wzrokiem" to coś jak "rozstanie" bestii - bzdura. 2 i 3 strofa bardziej przyswajalna, puenta całkiem dobra. Pozdrawiam.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pierwsza strofa de facto nic nie wnosi, właściwie zastanawiam się, co też autor miał na myśli: jeśli czkawkę poświateczną, to błahe, banalne. Druga strofa już bardziej ambitnie: jest metafora, jest myśl tajemnicza, ma całkiem przyzwoity nastrój liryczny, spokojnie opowiedziane. Dalej zatanawiałbym się nad: "jak z pękniętego ula", co do tego porównania nie mam zdania, z jednej strony mnie kręci, z drugiej myślę, że naiwne. A puenta dobra. Wychodzi 3:1, zatem na korzyść. Pozdrawiam Mario:::)
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 spodobał mi się ten "nieużywany czas" przejmująca puenta, zważywszy na wieści nadawane "po świętach" pozdrawiam Grażyna
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 No tak, trochę po dyngusie, puenta ok. Pozdrawiam.
Aleks Kleks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, pozdrawiam
Aleks Kleks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szukanie postaci wzrokiem - da się odczytać takie znaczenie jednak generalnie chodzi o zwykłe stanie Pozdrawiam
Aleks Kleks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naiwne kręcą tak bywa;) Pozdrawiam
Aleks Kleks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. brakuje nieużywanego czasu przeważnie jest już przechodzony Pozdrawiam
Aleks Kleks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przed dyngusem Pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 moim skromnym okiem , ciekawy wiersz serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi