Anna_M. Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 kosmos jest wystarczająco tajemniczy nie sposób bardziej kołować więc odpuść to nie w porządku wołać kiedy nie ma się nic do powiedzenianikt nie przesłuchał tego utworu tyle razy co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni nie będę cię dłużej tworzyć jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę gdybym miała odwagę mówić o winie lubię czerwone koniecznie półsłodkie
HAYQ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 świetny wiersz, przemyślany. Puenta jest wycofaniem, ciekawym, jednak szkoda, że się nie dowiem. Chyba trzeba sobie odpowiedzieć samemu. A może o to chodziło? Pozdrawiam.jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś to określę gdybym miała odwagę mówić o winie lubię czerwone koniecznie półsłodkie
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Jestem pod wrażeniem wiersza...co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni nie będę cię dłużej tworzyć - kwintesencją mi jest :)))) Puenta świetna!nikt nie przesłuchał tego utworu tyle razy - nieco wytarte, ale pasuje;) Pozdrowienia :)
Magda_Tara Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 ...żeby eksplodował takimi wierszami piękny, zachwycił, wiersz, oczywiście, nie kosmos gratulacje
kasiaballou Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 kursywa i poniżej nawet ciekawie, to co ponad nią + tytuł - w kosmos ;) pozdrawiam kasia :)
de bosek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 jak czytam kosmos to mnie odrzuca, ale wiersz swietny, pozdrowiona bądź
de bosek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 jak czytam kosmos to mnie odrzuca, ale wiersz swietny, pozdrowiona bądź
klubo Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 świetny i puenta zaskakuje- lubię takie wiersze pozdrowionka
Anna_M. Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Dziękuję ślicznie za opinie:) Zastanawiam się nad drobną zmianą: jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś to określę na: jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę co myślicie? pozdrawiam ciepło:)
teresa943 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Świetny wiersz Aniu. Jestem za zmianą na "cię". :):) Serdecznie i ciepło - Krysia
Anna_M. Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawia mnie sześciokrotnie w wierszu użyte słowo "nie", czy świadomie? Dalej piszesz: "co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni ......"przyłożę dłoni" - do czego? nie będę cię dłużej tworzyć jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę" może coś w tym rodzaju (to tylko przykład): "co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni do tworzenia ciebie jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę" Nie jestem pewna, to tylko moje wątpliwości, wiersz dobry, podoba mi się, wart dopracowania. Serdecznie pozdrawiam - baba
zdrojek Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Świetny wiersz, który daje dużo, dużo i jeszcze więcej możliwości interpretacyjnych. Zachwycony utworem Anno M.. Pozdrawiam.
Anna_M. Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawia mnie sześciokrotnie w wierszu użyte słowo "nie", czy świadomie? Dalej piszesz: "co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni ......"przyłożę dłoni" - do czego? nie będę cię dłużej tworzyć jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę" może coś w tym rodzaju (to tylko przykład): "co najmniej dualna już nie przyłożę dłoni do tworzenia ciebie jeżeli błędy są tworzywem mądrości może kiedyś cię określę" Nie jestem pewna, to tylko moje wątpliwości, wiersz dobry, podoba mi się, wart dopracowania. Serdecznie pozdrawiam - baba Chciałam, by wiersz był pod znakiem "nie", przerwaniem pewnego ciągu, więc świadomie użyłam tego słowa tyle razy. 'nie przyłożę dłoni' do tego co z tobą związane do współtworzenia ciebie, twojej legendy- więc dalej - 'nie będę cię dłużej tworzyć' Dziękuję za przeczytanie i cenny komentarz, pozdrawiam ciepło.
Anna_M. Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło:) Dziękuję za przeczytanie i dobre słowo i pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi