w łodzi mierz Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Ukrócono i nie ma pracy. Ktoś zarządza, planuje, ktoś peryferia reklamy penetruje. Ścieżka kariery, autostrada do nieba serial, serial – po celach. Rozpękają głowy i burza mózgów unosi na wieś. Bujają husiają I znowu oni w unreal managment! Oni w nas. Ukrócono, i nie ma pracy. Nie bolą nadszarpnięte łokcie, wykręcone nadgarstki palce poparzone w oleju. Budowałem sfinksa i piramidę – dla bogów, chodziłem w chomącie i orałem pole – dla spółki z o.o. Razem mamy XXI wiek! – wołam, a stoję mokry w śniegu. Dobrze, że można wiersz i poczuć się jak człowiek. Przy dobrej organizacji nie ma pracy jest P.R. - wznoszę słowa do zapomnienia.
Wanda Szczypiorska Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 No cóż. Zdarza się. Miejmy nadzieje, że peel znadzie pracę i nie będzie musiał wracać na wieś. Ani bujać i husiać
jacekdudek Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, tak, czuję to wszystko, od niepewności poprzez wściekłość, do niezgody, prawie teraz mam podobną sytuację, więc dzielę się zrozumieniem, pozdrawiam damy rady...
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Trafiłeś wierszem w problemy wielu z nas, dołączam do klubu. Serdecznie pozdr.
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Jeżeli pisanie pomaga, pisz, jestem za. Pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, pomaga tylko piszącemu, bo cóż innego może, kiedy człowiek jest olewany:( wrrrrr
Lady_Supay Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Fakt, w poezji można ująć bolączki człowieka, ale żeby od razu identyfikować się z peelem? To tak, jak kiedyś w szkole nas uczyli - co autor chciał przez to powiedzieć? Autorze - to może być dobry utwór. Jeszcze jakbyś dobrze zadbał o rytm i rym, nabrał do niego dystansu i trochę przerobił - będzie nieźle. Naprawdę. Pzdr.
w łodzi mierz Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Dziękuję Lady. No właśnie, trzeba go przerobić, szczególnie pierwszą część, bo druga ładnie płynie. Będę wdzięczny za bliższe uwagi. (Napiszę ci później coś o rymie i rytmie, ale nie chcę teraz nic narzucać). Wilcza, dzięki. Jadwiga, Jacek - dacie dacie... A teraz z grubej rury: Wanda, przecież to nie o tym, że peel stracił pracę.
Rekomendowane odpowiedzi