Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Śmietnikowa ballada

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pisałem już, że Twój komentarz mnie bardzo ucieszył. Następnych też nie odebrałam jako złośliwość, jeśli już, to jako przekorę. Jednak i tak sprawiły mi radość, bo wyciągnąłeś z wiersza to, co wydawało mi się nie do wydobycia :))). Całkiem serio.
Pisząc to jakieś dwa lata temu, moje myśli krążyły mniej więcej w obszarach, o których teraz rozmawialiśmy. "Świeckości" użyłem z pełną świadomością pewnego niedopasowania i dużego ryzyka zarzutów z jakimi się z Twojej strony spotkałem. Mówiąc szczerze, to dość długo szukałem odpowiedniego słowa, które mogłoby się znaleźć w tym miejscu i wybrałem to, ponieważ, moim zdaniem, właśnie ono, przez takie, a nie inne skojarzenia może przenieść tę balladę poza obszar dosłowności opisu jakiegoś zdarzenia. Ciekawe dla mnie były interpretacje Innych czytelników, ale Tobie, możliwe, że nawet przypadkowo udało się trafić najbliżej tzw. sedna :)
Za to wdzięczność, bo to zawsze miłe :)

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

niektórzy nawet twierdzą, że nic nie dzieje się przypadkiem ;) i czasami nawet do tej teorii się skłaniam.
jednak w tym przypadku, nie przypadkiem przyjąłem możliwość przypadku na wszelki wypadek wystąpienia przypadku ;)))

zdrówka i pogody ducha pożyczam :)