Piotr_Strzałecki Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Czas przemija. Tylko wieczność ciągle trwa. Mija dziś kolejny dzień. Nie starzeje się ma dusza, Nie rdzewieje moja miłość, Ni się krew nie kończy sączyć. Mija i kolejny miesiąc. Nie rozumiem czemu boli, Lecz wiem chyba po co. Dusza cierpi bez miłości. Bożą miłość duszo masz. I choć żyjesz dla kochania, Choć oddajesz mu swe serce, Obie nogi, obie ręce, Choć powierzasz mu swe życie, Nie zapomnij o człowieku. Kochać człeka To nie pocałunki słać, To nie siedzieć na kolanach, To nie sypać prezentami. Kochać to się dać całego. Jedynego i jedynej. Jeden raz. Mija właśnie stary rok. Nie zmieniły się me oczy, Choć zmieniło się spojrzenie. Nie zmieniły się me dłonie, Chociaż zmienił się ich dotyk. Nie zmieniło się me serce, Lecz, choć mocno jest dziurawe, Chociaż setki nosi ran, Kochać może jeszcze więcej.
kasiaballou Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 nie mam pomysłu, żeby coś mimo wszystko odłowić - no, straszny - proszę więcej czytać. pozdrawiam kaśka.
stokrotki w rosole Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dlaczego tak ostro Kasiu? :) Wiersz jest piękny tak jak i jego autor;) ps.Znaczy duchowo;)))
Judyt Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 mnie także się spodobał, może forma nazbyt jak to mówią poeci do dopracowania, mnie się tak podoba jak jest, J. serdecznie Piotrze piękny wiersz, zachwycający
Piotr_Strzałecki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dziękuję za odwiedziny. Potrzebowałem ten raz zapomnieć o formie i oczyścić swoje myśli. Przepraszam, bo wiem, że nie jest taki, jaki powinien być. Po prostu musiałem.
Judyt Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ jest cudowny! mnie się podoba, powinności ah jak ości, J. serdecznie
Piotr_Strzałecki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Cieszę się, że wzbudzić potrafiłem pozytywne emocje. W końcu łatwiej płakać, niż się śmiać.
Judyt Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gratuluję jeszcze raz(:J.
Piotr_Strzałecki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 A może jednak jakaś krytyka? Choć troszeczkę.
Judyt Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. treść biorę w całości, reszta to tylko forma, J. (:
Piotr_Strzałecki Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 :) Rozpieścisz mnie. I co będzie?
Judyt Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dobra, krytyka: wersy nie zaczynać z dużych liter(chyba), interpunkcji może zbyt wiele, jeśli byś chciał np. zostawić jakąś przestrzeń do "własnej interpreacji", bo tak to wyłożyłeś wszystko i brak tajemniczości trochę mi. Jeśli chodzi o liczbę wersów w zwrotkach to zgadzają się pięknie- tak mi sie wydaje, choć Ci którzy bardziej się na tym znają może jeszcze coś Ci powiedzą. Zwłaszcza:9/7/6/9/; 7- wyróżnia człowieka co mi się akurat podoba. Poeci powiedzieliby- nie używaj słów " dusza, serce" ja nie mam nic przeciwko temu, lecz rozsądnie - nie w nadmiarze, J. (: dobrego
Piotr_Strzałecki Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dziękuję Ci bardzo. Jeśli przyjdzie mi coś jeszcze kiedyś napisać będę pamiętał.
Judyt Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, że pisz Piotrze. Potrzeba dobrych przesłań. J.(:
Joanna_Janina Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Może forma do dopracowania ale treść przepiękna :) Pozdrawiam Janina
Piotr_Strzałecki Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dziękuję za odwiedziny i słowa krzepiące. Czasem mam wrażenie, ze forma największym wrogiem jest spontaniczności. Dopiero później zdaję sobie sprawę, że u wprawnych poetów jedno posuwa się razem z drugim.
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eee..niekoniecznie, różnie to wychodzi mi się zdaje, a ja bym się zastanowiła nad tymi ' wprawnymi' , przecież nikt z nas ludzi doskonały nie jest(:J.
Piotr_Strzałecki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Być może. Nie znam się. Ja tylko piszę co mi Bóg na myśl nasunie.
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bardzo dobrze! Pochwalam w pełni, więc pisz, nie zostawiaj wśród..gromady,ps/. ku wiarygodności mojej- też się nie znam, będę czekać z niecierpliwością na kolejne(...) J.(:
Piotr_Strzałecki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Postaram się nie zawieść.
Rekomendowane odpowiedzi