Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 po maturze pójdziemy na prawo rozmyślania wspólne plany przyjaźń nade wszystko fajnie poszłyśmy nawet nie na lewo tylko do pracy i gniazdko mąż dzieci wlazły troski na łeb przybyło nam kilogramów gramów czy kilo obowiązki są ciężkie najlepiej mierzyć w rozsądku rozeszły się drogi z braku czasu marzenia gdzie jesteśmy my kto ociera moje łzy a przyjaźń istnieje mój przyjaciel ma cztery łapy
Bernadetta1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 no dla mnie niestety nie ten dział...pozdr.
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no może jakieś uzasadnienie tego minusa, bardzo... pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no może jakieś uzasadnienie tego minusa, bardzo... pozdr. łzy, marzenia, przyjaciel...bardzo to płyciutkie.Utwór ma formę zwierzeń do przyjaciółki, taka pogawędka , która według mnie wierszem nie jest. pozdr.
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no może jakieś uzasadnienie tego minusa, bardzo... pozdr. łzy, marzenia, przyjaciel...bardzo to płyciutkie.Utwór ma formę zwierzeń do przyjaciółki, taka pogawędka , która według mnie wierszem nie jest. pozdr. nie ma tu zwierzeń do przyjaciółki-ona nie istnieje-są wspomnienia, rozmyślania, na temat przyjaźni… jeśli chodzi o definicję wiersza-ja ją znam, a pogawędka w tej definicji jak najbardziej :) ale poproszę o Pani definicję wiersza.
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Słabawe Jolu. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 a może "mój czas ma cztery łapy"? a może rzeczywiście warto się zastanowić nad jakś dokładniejszą definicją wiersza i obalić ją MN
Bernadetta1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łzy, marzenia, przyjaciel...bardzo to płyciutkie.Utwór ma formę zwierzeń do przyjaciółki, taka pogawędka , która według mnie wierszem nie jest. pozdr. nie ma tu zwierzeń do przyjaciółki-ona nie istnieje-są wspomnienia, rozmyślania, na temat przyjaźni… jeśli chodzi o definicję wiersza-ja ją znam, a pogawędka w tej definicji jak najbardziej :) ale poproszę o Pani definicję wiersza. to jest forum poetyckie.Mnie ten wiersz nie przypadł do gustu, moze innym tak. Tutaj kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, skomentować.Proszę się nie oburzać, wklejając wiersz do tego działu przyjeła Pani pewne zasady. pozdrawiam:)
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma tu zwierzeń do przyjaciółki-ona nie istnieje-są wspomnienia, rozmyślania, na temat przyjaźni… jeśli chodzi o definicję wiersza-ja ją znam, a pogawędka w tej definicji jak najbardziej :) ale poproszę o Pani definicję wiersza. to jest forum poetyckie.Mnie ten wiersz nie przypadł do gustu, moze innym tak. Tutaj kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, skomentować.Proszę się nie oburzać, wklejając wiersz do tego działu przyjeła Pani pewne zasady. pozdrawiam:) Oczywiście i nie uważam aby pisać komuś nie ten dział i za to wlepiać minusa, tak jak czyni to Pani. Przecież można zwyczajnie: mi się nie podoba... ale co mi tam. Lubię jak mnie nie lubią ;) p.s. dwa minusy to plus-kurcze znam się na matmie:)) pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Messalin Nagietka cyt: a może rzeczywiście warto się zastanowić nad jakś dokładniejszą definicją wiersza i obalić ją. a może... czemu nie, zawsze byłam za obalaniem złych systemów :) pozdrawiam
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm... nie wszystko musi być mocne jak "śliwki" ;) Pozdrawiam cieplutko-Jola
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 No wiesz, lepsze mocne niż słabsze. Nie tyko w wierszach. CCC.
Jolanta_S. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda, to ja przesyłam moją nalewkę wiśniową-na zdrowie i za wiersze :)*
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 ...bo przyjaźń - jak to miłość - nie istnieje, dlatego milczę :) Ale kotek z boku, i nie wyszywa mnie od najgorszych :) Pozdrawiam. Pomyślności w NR 2010 oraz wielości, wielości cudownych dzieci na poezja.org
Agata_Lebek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 A jakby to zrobić tak : (?) po maturze pójdziemy na prawo a przyjaźń nad wszystko zderzenie z rzeczywistością miało jednak inny wydźwięk właziły troski na łeb przybywało kilogramów po każdej następnej ciąży rozchodziły się marzenia i drogi mój przyjaciel ma cztery łapy i zlizuje sól z mojej brody
H.Lecter Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 tylko do pracy i gniazdko mąż dzieci wlazły troski na łeb przybyło nam kilogramów Dobry temat na smętne kiwanie głową przy herbatce lub wódce... Jako propozycja poetycka - płaskie jak naleśnik... Słabo, Jolu. : )
Toby Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 ponoć najlepszym przyjacielem kobiety są diamenty, a tu proszę taka niespodzianka... pozytywnie zaskoczony puentą, wręczam świąteczną pozytywkę:)
Jolanta_S. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... przemilczę-lubię mieć coś dla siebie :) Moje dwa kociaki szczekają... i nie wyszywają od najgorszych :) …czysta prawda! Zakręconego Sylwestra i wzajemnie w Nowym Roku 2010. Pozdrawiam serdecznie-Jola.
Jolanta_S. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przybywało tłuszczu-te kilogramy i gramy to obowiązki wynikające z nowej sytuacji życiowej... bardzo ciężki krzyż... no ale co moje..., czytelnik ma prawo wiedzieć inaczej :) Pozdrawiam-Jola
Jolanta_S. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach milutko! Toby dziękuję :)) ... co ja bez Ciebie? Pozdrawiam serdecznie i CMOK-Jola.
Rekomendowane odpowiedzi