Pacyf Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Noe przysiadł na kamieniu w cieniu dzieła swego życia ani kropli deszczu zamknął w dłoni garść suchego piasku ziarenka, małe wodospady przelewały się między palcami jak strumienie obiecane jak wody Apokalipsy Noe podrapał się po zmierzwionej brodzie spojrzał za siebie i westchnął Arka usychała okręt spragniony zagłady pośrodku pustyni niezbadane są Jego wyroki kropla potu spłynęła po spracowanej dłoni i zniknęła w zakamarkach burty ot i cały Potop dzieło jego życia
H.Lecter Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jaki tam żart...melancholijna przypowieść... ; ) Ładne i niegłupie.
łysy taytanczyk Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 bardzo super. i z dowcipem i mądrze. Zdrówka!
Pacyf Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję:)
Pacyf Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobra pointa, wiersz nie bardzo pozdr dzięki za odwiedziny. pozdrawiam
Pacyf Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, bardzo mi miło:)
Bernadetta1 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 mnie niestety nie urzekł ;)dla mnie niezbyt:)pozdr.
Pacyf Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dziękuję za wizytę.
Judyt Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 a ja sobie miło poczytałam, J.
Pacyf Opublikowano 26 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło. Dziękuję za odwiedziny:)
pan jowialski Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Tytuł ironiczny,podobnie jak i reszta.Ktos zakpił z bogobojnego mędrca.Ale dlaczego to zrobił nie wiadomo,bowiem .Oczekiwany potop nie nadszedł.Myślę,że czasem każdy z nas czuje się oszukany,a los płata nam różne figle.Wiersz,moim zdaniem,ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi