Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Dobry temat

Rekomendowane odpowiedzi

dobry temat to martwy temat - niepotrzebne
taki który wiekami uleżał się może - na boku? udając górę? przepaść?stożki gór
malowniczo ble, ble, ble - unieważnił obiegiem wilgoci w przyrodzie
pokonuje nurty wzdłuż lub w poprzek???, że co? dla tych co suchą stopą
nie potrzebne - temat tylko dobrze znany jak po raz enty strzelona lub nie bramka

dalej już nie mogę ...
MN

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ten mój to o czym jest ? Taki nieczytelny ?

Fran,

Pięknie piszesz, tylko pogratulować takiego pióra, podejmowanych wyzwań również. Wydaje mi się jednak, że w tym wypadku powinnaś dobrze wybrać tytuł. Katyń Charków Miednoje - piach to dla czytelnika za mało. Autyzm kojarzy się bardziej, z tym, co pisałam wczoraj. "nasz naród jest jak lawa z wierzchu zimna i twarda..." a Ty piszesz o autyzmie. Dla mnie jesteś tu literacko intelektualnym unikatem :)

słoneczne buziaki :))
/b

Dobra góry zostają,ale zamień te stróżki - one mi za nic nie pasują...pliss

Stożki są istotne, jak piasek w klepsydrze, ajk stalagmity,stalaktyty itp :)

Ja jestem chyba zakręcona...:) Od początku czytam sobie "stróżki", zamiast "stożki" - i ni w ząb mi nie pasuje...ha, ha... Teraz dopiero doszłam do "stożka"...i czemu ty mnie Bea nie poprawiłaś...? Nie byłoby tematu... :))
Serdecznie...

Posłuchałam Twojej rady, dodałam kurysywę - a jednak wrzesień i kwiecień w wierszu pisanym 17 września powinien byc jednoznaczny.
Pozdrawiam :))

za dużo od nas wymagasz...

kwiecień nie koniecznie, bo te wydarzenia generlnie na wiosnę marzec-kwiecień. groby też z czystek z 38-39 roku !! ale nawiązanie do przesileń bardzo dobre, te czapki też. Katyń Charków Miednoje wstawiłabym w stopkę pod datą 17 września, by nie sugerować czytelnikowi od początku.

buziaki :)

Stożki są istotne, jak piasek w klepsydrze, ajk stalagmity,stalaktyty itp :)

Ja jestem chyba zakręcona...:) Od początku czytam sobie "stróżki", zamiast "stożki" - i ni w ząb mi nie pasuje...ha, ha... Teraz dopiero doszłam do "stożka"...i czemu ty mnie Bea nie poprawiłaś...? Nie byłoby tematu... :))
Serdecznie...

bo myślałam, że mnie przedrzeźniasz :))

:))
oj, lol =)
tak czasem bywa, jak ja poprzednio...

buziaki ;)

To ja tak spróbuje coś od siebie - czy można porównywać "dobry" do "martwego"? To jest wg mnie klasyfikacja, która już na miejscu każe odbiorcy w jakiś sposób zgodzić się lub nie. Jeżeli zamiast "dobry" byłby "taki" - to praktycznie byłoby blisko i celnie.
W każdym razie ja serdecznie dziękuje za zwrócenie uwagi na mojego stworka :)))

Pozdrawiam.

Witam :)

dobry wiersz, to martwy wiersz, czy ja muszę tłumaczyć, że to ironia??
Pana wiersz uważam za niedoceniony. Rzucony temat etyki wiersza nie zostal podjęty, przynajmniej do momentu, gdy czytalam komentarze. To prosty piekny wiersz z gatunku wierszy JPII. mój, to tylko zgryźliwa nieco refleksja, choć z niebanalną puentą, jak ją uchwycić.

miło widzieć i pozdrawiam :)
/b

to odpuść :))
czy mam objaśnić??
miło, że wpadłeś. piszesz coś? bo jakoś nie widzę.

oki, pokazałem co mi nie pasuje
MN

Messa,
Twoje prawo. nic już na to nie poradzę. wiersz napisamny, nie zgadzam się z zarzutami absolutnie, ale są tak rzucone, że cięzko z nimi polemizować.

pozdrawiam i zapraszam pod następny, jesli będzie :)
/b

nie widzisz sensu. nie po raz pierwszy, niestety.

pozdrawiam
/b

posłuchaj mnie kobieto, Beo2u; najbardziej irytuje mnie Twoje przeświadczenie, żeś tematyczną eurekę odkryła - przedarłam się przez te (....) komentarze - niektóre stawiają irokeza.
chcesz rozmawiać o rzeczach ważnych i bolesnych. uważasz, że wokół sami ignoranci i bezmózgi, więcej... niepatriotyczne i niedoifnormowane/niedouczone stado, nie wrażliwe na wartości niezbywalne, ślepe na prawdę, obojętne na karykaturalną postawę polityków, dyplomacji - a Ty jedna SPRAWIEDLIWA - to wyczytałam w Twoich postach.
a ja Ci powiem, że te Twoje proporczyki urażają moją godność Polki i kaleczą moją delikatną i bardzo ukrwioną samoświadomość narodową.
nie życzę sobie, żeby o kwestiach priorytetowych dla mojego narodu mówić w tak kuriozalny i groteskowy sposób i na takim poziomie jak Ty to próbujesz tu lansować i forsować.
uprawiasz farsę, nie potrafisz podjąć godnie tematu, ani temu tematowi podołać - zrozumiałaś wreszcie? że jesteś śmieszna i niekompetentna?
że Twoje próby są żenujące? że obrażasz w komentarzach ludzi? Polaków? że zarzucasz forumowiczom ślepotę i głupotę - jak śmiesz?
wychodzę z założenia, że do pewnych tematów trzeba dojrzeć i być na tyle sprawnym warsztatowo, żeby je udźwignąć. po raz kolejny nie udźwignęłaś i nie siej taniej, propagandowej popeliny- nie tykaj się spraw nazbyt uświęconych, żeby ubierać je w grafomańskie szatki i jeszcze mieć pretensję, że poważni ludzie Cię omijają - zastanów się, co i jak robisz - żenada. kaleczysz moje poczucie dumy narodowej, depczesz mi po korzeniach, za które moi przodkowie oddali życie i nie tylko, nie szanujesz uczuć innych, uprawiasz agitację - nie podoba mi się to i powtórzę - ten twór jest BEZ SENSU - po raz kolejny piszesz bez sensu -
nie dorasta - rozumiesz? nie dorasta - tyle w temacie i skończę szopkę.

nie widzisz sensu. nie po raz pierwszy, niestety.

pozdrawiam
/b

posłuchaj mnie kobieto, Beo2u; najbardziej irytuje mnie Twoje przeświadczenie, żeś tematyczną eurekę odkryła - przedarłam się przez te (....) komentarze - niektóre stawiają irokeza.
chcesz rozmawiać o rzeczach ważnych i bolesnych. uważasz, że wokół sami ignoranci i bezmózgi, więcej... niepatriotyczne i niedoifnormowane/niedouczone stado, nie wrażliwe na wartości niezbywalne, ślepe na prawdę, obojętne na karykaturalną postawę polityków, dyplomacji - a Ty jedna SPRAWIEDLIWA - to wyczytałam w Twoich postach.
a ja Ci powiem, że te Twoje proporczyki urażają moją godność Polki i kaleczą moją delikatną i bardzo ukrwioną samoświadomość narodową.
nie życzę sobie, żeby o kwestiach priorytetowych dla mojego narodu mówić w tak kuriozalny i groteskowy sposób i na takim poziomie jak Ty to próbujesz tu lansować i forsować.
uprawiasz farsę, nie potrafisz podjąć godnie tematu, ani temu tematowi podołać - zrozumiałaś wreszcie? że jesteś śmieszna i niekompetentna?
że Twoje próby są żenujące? że obrażasz w komentarzach ludzi? Polaków? że zarzucasz forumowiczom ślepotę i głupotę - jak śmiesz?
wychodzę z założenia, że do pewnych tematów trzeba dojrzeć i być na tyle sprawnym warsztatowo, żeby je udźwignąć. po raz kolejny nie udźwignęłaś i nie siej taniej, propagandowej popeliny- nie tykaj się spraw nazbyt uświęconych, żeby ubierać je w grafomańskie szatki i jeszcze mieć pretensję, że poważni ludzie Cię omijają - zastanów się, co i jak robisz - żenada. kaleczysz moje poczucie dumy narodowej, depczesz mi po korzeniach, za które moi przodkowie oddali życie i nie tylko, nie szanujesz uczuć innych, uprawiasz agitację - nie podoba mi się to i powtórzę - ten twór jest BEZ SENSU - po raz kolejny piszesz bez sensu -

powiedz, czego według Ciebie nie udźwignęłam w tym wierszu??
czujesz się urażona? bo? trzymaj się tematu i nie machaj mi tu znowu proporczykami.
żeby wyrobić sobie opinię musisz poczytac komentarze? :)) czy komentarze wyczerpują treść wiersza? czy nie obrażasz pod miom wierszem komentatorów?
proponuję lusterko i trochę pokory. wiersz nie jest bez sensu tylko dlatego, że go nie rozumiesz i przemawia przez Ciebie jakaś furia.

/b

powiedz, czego według Ciebie nie udźwignęłam w tym wierszu??
czujesz się urażona? bo? trzymaj się tematu i nie machaj mi tu znowu proporczykami.
żeby wyrobić sobie opinię musisz poczytac komentarze? :)) czy komentarze wyczerpują treść wiersza? czy nie obrażasz pod miom wierszem komentatorów?
proponuję lusterko i trochę pokory. wiersz nie jest bez sensu tylko dlatego, że go nie rozumiesz i przemawia przez Ciebie jakaś furia.

/b

poczytaj sobie mój post - tam są wszystkie odpowiedzi - się nie będę powtarzać - szkoda mi czasu.

ad. bolda - tak, w przypadku Twoich "wierszy"; utworów jałowych i bezsensownych potrzebuję przypisów - zresztą nie tylko ja - wciąż się uskarżasz, że nikt Cię nigdy nie rozumie - pod tym tworkiem zresztą też - dopiero Twoja odautorska paplanina naprowadza czytaczy na to o co cho - w kestii furii - nie przeceniaj się, ale cholera mnie bierze za ignoranctwo i tą szopkę - ooo tak - fakt.

edit - zdrówki ;)