Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rozprawa II

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Primo, w wierszach wolno wszystko, włącznie z rzucaniem mięsem na wszystkie strony. Kwestią jest tylko, jak to zostanie odebrane, a wcale nie musi być odebrane dobrze. Secundo, co ma użycie jakiejkolwiek formy do poczucia własnej godności? Czyżbyś miała problem z odróżnieniem autora od podmiotu lirycznego? A nawet jeśli wiersz jest osobisty i peela z autorem można identyfikować, to nic szanownej Czytelniczce do jego godności osobistej. I wreszcie Tertio, uwierz mi, że dzieci nie uczą się 'mięsa' z poezji.
Pozdrawiam

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Cóż, nie spodziewałem się... Tym bardziej mi miło. Słowa Twe łechcą mą próżność, jak żadne inne:)

kurde, Żubrze; Ty serDca nie masz, wiem... :)

ale wytłumacz czytelniczce (mimo wszystko), o czym rozmawialiśmy, a nie protekcjonalnie skrobiesz ino za uszkiem - tyś tu gospodarz; naprowadź, że "statystyki" i "praktyki od pradziejów" są z mojego komentu (niech doczyta) i że zgodziliśmy się (Ty/ja) ze sobą w kwestii zjawiska i jego ciągłości - a rozmijamy jedynie w kolorach i formie - bo nie rozuMI, że feruje z czyjegoś - dziękuję ;))

p.s.
nie tylko "osobniki dorosłe" - nie tylko...
:D

• 2 tygodnie później...

Primo, w wierszach wolno wszystko, włącznie z rzucaniem mięsem na wszystkie strony. Kwestią jest tylko, jak to zostanie odebrane, a wcale nie musi być odebrane dobrze. Secundo, co ma użycie jakiejkolwiek formy do poczucia własnej godności? Czyżbyś miała problem z odróżnieniem autora od podmiotu lirycznego? A nawet jeśli wiersz jest osobisty i peela z autorem można identyfikować, to nic szanownej Czytelniczce do jego godności osobistej. I wreszcie Tertio, uwierz mi, że dzieci nie uczą się 'mięsa' z poezji.
Pozdrawiam
czytelniczce podoba się wiersz, wyjątek stanowi to jedno słowo, a godność nie jego-jej.
plusa nie mogę dać-nie mam "prawo jazdy"
wiersz zabieram do mojego priwa-domaluję mu swoje kolory jeśli pozwolisz :)
pozdrawiam