Tali Maciej Opublikowano 10 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 mam brudne ręce kochanie wyrzuty sumienia wyrzuciłem w niepamięć choć wspominam z uśmiechem mam brudne oczy a ty tak czyste spojrzenie na świat w perspektywie białości pomięte ślady nocy mam brudny język i krótsze nogi choć coraz dalej do bliskości mam brudne myśli gdy myślę o tobie
kasiaballou Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, no. dobry wiersz; zastanawia zasadność "gdy myślę'" w ostatnim wersie - w sumie pointamam brudne myśli o tobie bardziej mi się podoba, jest lżejsza i wieloznaczniejsza, zwłaszcza, że powtórka "myśli" jest mniej ciekawa, niż np. zastosowane powtórzenia w pierwszych wersach - ale to b.subiektywne wrażenie, niemniej - podzieliłam się ;) pozdrawiam kasia.
Judyt Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 fajno, trochę przewrotnie, ale jest co poczytać, J. (: płoniaście Macieju
teresa943 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Macieju, ładny wiersz i wieloznaczna pointa :) serdcecznie pozdrawiam :-) Krysia
Tali Maciej Opublikowano 11 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 dzięki za odwiedziny, narazie pozostawiam wersję oryginalną, a później po czasie może coś się jeszcze zmieni pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 ciekawy wiersz, powtórzenia dodają w tym przypadku głębi, dobrze się czyta. Puenta sugerowana przez kasięballou rzeczywiście dodaje wieloznaczności i przez to jest ciekawsza. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Oj, biedaż nam, bieda, Że nasz Maciek chory, W karczmie go nie było Ze cztery wieczory; Oj, któż nam tutaj zaśpiewa, Oj, któż nam tu kupi piwa. PS - to nie ja :)))
Rekomendowane odpowiedzi