Sfinks13 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 przy chacie pod parasolem w mózgu wirują wspomnienia o młodości która minęła jak wstęga już niewidzialnych ptaków dopiero teraz do mnie dociera że życie to tylko chwila za późno by cofnąć wskazówki za szybko by odejść w nieznane w labiryncie istnienia wiele niezłapanych minut dużo odrzuconych marzeń mnóstwo przekreślonych dni samotność otoczyła domostwo i śmieje się z egzystencji życie toczy się dalej swoim miarowym krokiem
teresa943 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Sfinksie, przypadek? Zbieg okoliczności? Nasze wiersze obok siebie niemal w tym samym czasie i z podobnym rozmyślaniem :):) Ładnie podsumowałeś przeszłość biorąc pod uwagę dobre i nieudane momenty, by realnie stwierdzić, że życie toczy się dalej swoim torem... Podoba mi się klimat zadumy; człowiek od czasu do czasu powinien robić taki "rachunek":) i odważnie patrząc prawdzie w oczy dalej żyć doceniając każdą chwilę, których, nie oszukujmy się, mamy coraz mniej przed sobą :):) Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz i czytanie , co do przypadku to już kiedyś Ci mówiłem, że dajesz mi natchnienie do tworzenia.:):):):) serdecznie 13
Anna_Para Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Oj taaak. Coraz mniej, przede mną także! Pozdrawiam i chwalę! Podoba się! Para
Sfinks13 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Anno za komentarz i odwiedziny serdecznie i ciepło 13
wanesa_ciska Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Potoczny zwrot , cieszmy się chwilą , nabiera od razu innego wymiaru .....pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 pierwszy września, refleksje smutkowe... ależ się udzielają na orgu i powetrzu, miarowość egzystencji... trochę zabrzmiało nieuniknioną zapadnią ... czy to skutek zmęczenia czy oczekującego kieratu monotonii ...zabrzmiało.. nie zdziwisz się mam nadzieję, trochę zapadniowo o zmysłowości minionego lata... idzie jesień, niech odważy się swoich kolorów śmiałością nastroić tracącą zieleń ziemię tak mi się natchnęło i zamarzyło... z nutą optymizmu pozdrawiam 13-stko
Sfinks13 Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wanesa dziękuję za czytanie i komentarz , co do zwrotu, to pewnie ,,carpe diem" serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. FLY optymizm jak zawsze wskazany, co do 1 września to smutek ogarnia wnętrze z historii kart, dziękuję za komentarz i wizytę serdecznie i ciepło 13 ba zapewne szkoda lata:):):):):):)
HAYQ Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 "przy chacie pod parasolem w mózgu". Dosyć dokładnie, powiedziałbym nawet konkretnie, ale czy potrzebnie? Wolałbym w tym miejscu jakąś myśl (najlepiej jakąś "przednią" :) lub choćby cytat. Wydaje mi się, że te trzy określenia nic właściwie (poza miejscem akcji) nie wnoszą i bez nich wiersz też miałby ten sam przekaz. W końcu takie myśli mogą pojawić się gdziekolwiek. A to, że w mózgu jest raczej raczejoczywistością tym bardziej bym się pozbył. Poza tym sprawnie i rytmicznie napisany wiersz, temat refleksyjny, chociaż dość znany. Pozdrawiam.
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 witam Sfinksie wczytałem sie w ten jak dla mnie rachunek ale nie sumienia raczej przeszłości, życia wiersz skłonił mnie do refleksji: żyć tak żeby przeżyć chociaż 59 sekund każdej minuty i u schyłku żywota mieć świadomość że każda 60-a sekunda każdej minuty też nie była zmarnowana bo jaka by nie była stanowiła część naszego życia każda jest cenna jak ono dziękuję Sfinksie za pobudzenie do takich refleksji szacun
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Sfinksie ja też cała w refleksjach czasu jest tak mało jak pięknie pisał o tym Twardowski "śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" a Twój wiersz nasuwa kolejną refleksję żeby spiesząc się... kochać też siebie cenić swoje życie w każdej sekundzie jak pisze Pablo pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję HAYQ za komentarz, który daje wiele do myślenia. Może coś uda się naprawić aby zmienić te konkrety. serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Pablo dzięki za odwiedziny i komentarz ba z tymi sekundami to trafna i mądra wypowiedz, tylko szkoda , że tych sekund nie można zatrzymać w dłoniach szacun 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko jak zawsze masz rację i miło , że zajrzałaś do mnie. Ano śpiszmy się, gdyż czasu nie zatrzymamy. serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi