Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jak pierwszym razem w sieci "Skąd jesteś?" Nitki pajęczyny zalśniły Zwrotna wiadomość "Kim jesteś?" Napięcie i oczekiwanie Pakiety trasują by zdążyć Jestem w środku Rozmywam się po węzłach "Jak masz na imię?" Myśli mkną współbieżnie Korelacja 0.99 Wiem znam Cię Od zawsze To my Razem Upadliśmy pod Troją Rozwijaliśmy wachlarze w Ur I grzebaliśmy zmarłych Pod menhirami Pamiętasz? 13.02.2000 [sub]Tekst był edytowany przez wuren dnia 16-08-2004 13:00.[/sub]
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "napięcię" - do korekty; i raczej niekonsekwentnie stawiany cudzysłów. A poza tym: to prawda, z tą uporczywością niepamięci; dlatego podoba mi się ten wiersz :) Takie medium jak internet - wbrew pozorom - akurat nie tyle nam tu pomaga, ile uświadamia luki i błądzenie pamięci. Chociaż oczywiście, mamy te swoje chwile wzruszenia, spowodowane stykami wirtualnych synaps... Proust powiedziałby nam coś raczej niezbyt romantycznego o tym, co tkwi w podstawie tych wzruszeń. Pozdrawiam. [sub]Tekst był edytowany przez Witold Marek dnia 16-08-2004 13:06.[/sub]
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niesamowite przeważnie wiersze o necie są nudne, bez sensu i w ogóle do kosza a tutaj.. :) połączenie netu z zanikającą pamięcią błyskawicznie migającego życia jest niesamowite :) nie wiem jak Pan to robi, ale świetnie to Panu wychodzi lekko napisane - tak samo przeczytane tak, że wracałam tutaj cztery razy i zastanawiałam się co napisać bo coś trzeba.. taki wiersz nie może przejść bez echa pozdrawiam Emilka
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz - myślałem, że to taki gniot, że nawet nie chce się ludziom go komentować :) Napięcie -hmm.. do przemyślenia, a cudzysłów stawiałem przy tych rzeczywistych, internetowych wypowiedziach, a omijałem przy myślach osoby z jednej strony drutów do tej po drugiej stronie :) Pozdrawiam
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję - widzi Pani, co Pani narobiła? Upał za oknem a ja rozpływam się w puchowej piance ptasiego mleczka samozachwytu - jakież to miłe uczucie! Pozdrawiam serdecznie :)
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do drugiej kwestii to się zgodzę - ale czy w wierszu naprawdę miało być "napięcię" przez "ę"?!! Owszem, poeci mają największe prawo do neologizmów, ale to tutaj musi mi Pan już potwierdzić!
Czaruś Mućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyjął mi to Pan spod palców panie Witoldzie. Czaruś
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam - moja wina - niezauważona literówka :) Dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ah.. nie przesadzajmy.. obojętne jaka pogoda za oknem samozachwyt - zasłużony - jest cudowny :)) pozdrawiam Emilka
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Współcześnie z domieszką liryzmu. Pozdrawiam.A.
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wow... Świetny wiersz... Rewelacyjnie się czyta. Lubię takie pisanie :) P.S. Tak w ogóle to dzień dobry :). Miło powitać w serwisie kogoś, kto tak zaskakuje na początku :). Pozdrawiam, Pat.
Freney Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Chrzanić internet, od upadku pod Troją znalazłem coś bardzo dla siebie ;) przyznaję, że jest coś w wypowiedzeniu wszystkich tych wersów razem, ale czy nie jest kuszące oddzielenie fragmentu archaicznego od powyższejszych jako drugiej całostki? Chyba że to ja tak tylko z tymi manierami... a tak mówiąc już tylko wrażeniowo - internet rzeczywiście oryginalny na tle prób podjęcia tematu, ale to po partii końcowej sięgnąłem po "Longobardów" :D. Przyjemnie. Oklaski!
Rekomendowane odpowiedzi