Joanna_Janina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 chciałam jak motyl spijać nektar z kwiatów wzbić się wysoko jak ptak szybować po błękitach nieba poznać każdy skrawek naszej biednej Ziemi czuć wolność bez granic dziś zniszczyli marzenia więc pragnę tylko być sobą
cammomille Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 doskonały wiersz, bardzo przypadł do mnie dodałabym nie marzenia tylko a uczucia też i wszystko pozdrawiam autorkę :(
teresa943 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janino, tak to widzę. Co Ty na to? chciałam jak motyl spijać nektar z kwiatów szybować z ptakami w błękitach czując wolność bez granic poznać każdy skrawek przestrzeni dziś zniszczyli marzenia więc już tylko pragnę być sobą Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-)
cammomille Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 teraz lepiej ta liczba mnoga pragnień trochę wprowadza chaos, patrząc z i pkt. widzenia miejsca to ok. jak na mój widok siedzenia :)))
ula Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 aż się roi od motyli na tym naszym forum ;) tutaj lekko, lekko, potem poważna puenta, takie konstrukcje są dobre, ale całość mnie nie do końca przekonuje, niestety... nie wiem, dlaczego najpierw podmiot liryczny chciał się wzbić jak motyl, a potem szybować jak ptak? pozdrawiam serdecznie :)
Joanna_Janina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że przypadł ci mój wiersz. Dziękuję za komentarz Pazdrawiam :)
Joanna_Janina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janino, tak to widzę. Co Ty na to? chciałam jak motyl spijać nektar z kwiatów szybować z ptakami w błękitach czując wolność bez granic poznać każdy skrawek przestrzeni dziś zniszczyli marzenia więc już tylko pragnę być sobą Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) Pięknie Tereso. Pozdrawiam:)
Joanna_Janina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do spełnienia największych marzeń dochodzi się powoli. Najpierw motyl latający nisko, a potem szybujący ptak. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz :)
Joanna eM Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Po przeczytaniu Twojego wiersza i wersji teresy; też mi jednak nie gra z tym zdaniem: ''lecz zjawili się oni naukowcy niszczący marzenia'' a odnośnie reszty - sama lekkość. Idę marzyć... na chmurce ;D Serdecznie ;)
Joanna_Janina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postaram się zmienić to zdanie. Dziękuję za komentarz i odwiedziny. Pozdrawiam :)
Joanna_Janina Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dziękuję Judyt :)
Judyt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma za co, J. (: realizuj, płoniaście myk
Rekomendowane odpowiedzi