teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 w spokojnym wnętrzu rytm pulsującej ciszy rozjaśnia nikłe światło i nagle olśniona pojmuję sens milczenia z serca do serca jak ożywczy strumień płynie krwioobieg wartości użyźnia
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Taki życiodajny płyn? Przekonujące :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Wszystko to prawda Krysiu. W milczeniu zawiera się więcej treści. Jak napisać milcząc. Nie potrafię. Twoje krótko prawie milczy- krzyczy. Milutkiego... Piękna Duszo.
Szkic Tylko Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 pojmuję sens milczenia z serca do serca niełatwo o milczeniu pisać i unikać banałów. a Ty czarujesz nie nadużywając słów. podoba się. a nawet bardzo :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dobry klimat. Właściwe słowa. Sama przyjemność. Pozdrawiam Krzysiek
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to cieszy bardzo :) dziękuję Judyt serdeczności :-)
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi i bardzo dziękuję pozdrawiam serdecznie Kasiu :-)
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...może najpierw trzeba nauczyć się milczeć? żartuję :):) cieszę się, że tak odbierasz to "milczenie"; dziękuję za ciepły komentarz serdecznie pozdrawiam Mirku :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogramna radość, że się podoba "a nawet bardzo" :) dziękuję serdecznie pozdrawiam Szkic Tylko :-)
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sama przyjemność czytać taki komentarz :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Pablo_Pikaso Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 patrzę Krysiu na Twoją sygnaturkę i tak mi bardzo pasuje do Twojego wiersza... do Ciebie całej pozdrawiam Paweł
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś bardzo miły Pawle i spostrzegawczy :) przyznam, że moja sygnaturka jest czymś w rodzaju osobistego motta :) a więc i moich wierszy dziękuję serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
cammomille Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 tereso 943 podziwiam Cię podoba się bardzo ładnie :) to płynienie przez trans i fuzję serdecznie
Bernadetta1 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no i sobie poczytałam po powrocie dobra stara poezje u Ciebie Krysiu:)...nie zmieniła sie jest tak samo ciepła:)pozdr.
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi Cammomille, że się podoba to "płynienie" :) dziękuję serdecznie pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojojoj! Jakże się cieszę! Nareszcie jesteś Beatko! Przyznam, że mi brakowało Ciebie i Twoich wierszy :) dzięki za poczytanie i poczucie ciepła serdecznie cmokam :):):) Krysia
Fly Elika Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ciekawy pomysł o ile dobrze się domyślam o skojarzeniu z transfuzją wskrzeszenie przez orzeźwiający płyn... w tym znaczeniu ok. Jednak kontrowersyjny ze względu na róźne dramatyczne skojarzenia z samą transfuzją ( w naw. to chyba wypaczenie zawodowe, dla innych może być jednak niesmaczne i bez polotu myśli w czujacym człowieku) .Tak to odbieram mimo, że rozumiem chęci ... :I pokazania czegoś. Oby w poezji poza zawodem nie za często zawierała się taka metafora:) , co sprzyjałoby sądzę odreagowaniu od dążenie do zboczenia w parających się profesją, z serca życzę... serdecznie
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. FlY, dzięki za podzielenie się własnymi odczuciami, ale wiersz nie o tym...tu nie chodzi o żaden płyn, lecz o wartości duchowe, które przynoszą ukojenie (przywracają życie podobnie jak tranfuzja krwi)... miło, że zajrzałaś serdecznie pozdrawiam :-)
Fly Elika Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ach.. to przepraszam. To nie wiedząc hmm z akiego powodu i mnie to ucieszyło i bardzo. :)i ciepło pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi